Geçtiğimiz ay yapılan kongre ile yeni yönetime seçilen Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Ardeşen Ela Otel'de toplantıya Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi Genel İstişare Üyesi Kemal Eksilmez ve Saadet Partisi Eski Rize Milletvekili Adayı Sait Eksilmez katılırken, Ardeşen'de görev yapan basın mensupları da yer aldı.

Burada konuşan Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, 16 Nisan'da yapılacak olan Başkanlık Sistemi Anayasa Referandum oylaması ile ilgili Saadet Partisi Genel Merkezinin duruşunun ortada olduğunu, bu oylamaya 'HAYIR' demeyeceklerini, 'EVET' Oyu Kullanmayacaklarını söyledi.

Eksilmez, "Bugün siyasi partilerin Genel Başkanlarının uslubü malesef insanları kutuplaştırma noktasında çok ciddi olarak milletimizi etkisi altına almıştır. Sokağa çıktığımız zaman uslüp olarak genel Başkanlarını örnek alan milletimiz kendi akraba, eş ve dostu ile konuşurken malesef kırıcı olabiliyorlar. Bu durumun ilerleyen zamanlarda cebelleşmeye doğru giderek, kardeşi kardeşe düşürme noktasında büyük bir tehlike oluşturacağı kanaatini taşıyoruz." dedi.

BİZ BAŞKANLIĞA KARŞI DEĞİL, BU MADDELERE KARŞIYIZ

70'li yıllarda Merhum Liderleri, Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın Başkanlık Sistemini isteyen ilk isim ve görüş olduğunu anımsatan Eksilmez, "Biz Başkanlık sistemine karşı değiliz. Biz, o 18 maddenin içerisindeki "Yasama, Yürütme ve Yargı" arasındaki tam bağımsızlık noktasında sorunlar olduğu için 'Evet' oyu kullanmayacağız.

'HAYIR' DEMİYORUZ, 'EVET' DEMEYECEĞİZ DİYORUZ

Referandum kampanyasında 'HAYIR' kampanyası yürütmeyeceklerini ifade eden Eksilmez, "Hayır demiyoruz. Hayır demememizin sebebi ortamı yumuşatmaktır. Aslında 'Evet' demiyoruz sloganıyla hareket edeceğiz. Aldığımız bu karar da kamuoyunda taktirle karşılanmıştır." dedi.

Eksilmez ayrıca "Hayır tercihini kullananlar için ülkemiz Başbakanının kullandığı ve kendisine yakışmayacak usluplara baktığımız zaman HDP'nin ve FETÖ'nün 'HAYIR' oyu kullanacağını, o yüzden kendilerinin 'EVET' oyu kullanacağını ima ediyor. HDP'nin 'HAYIR' oyu kullanacağına dair henüz resmi bir açıklama yok. FETÖ'nün de böyle resmi bir açıklaması yok. FETÖ ile bir görüşme mi yapıldı da böyle iddialarda bulunuyor. Bizim Terör Örgütleri ile aynı kefeye koymaları siyasi ahlaka ters bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Eksilmez son olarak, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili halkın ince eleyip sık dokuyarak, maddeleri tek tek düşünerek karar vermesini istediklerini, bunu yapmaları halinde 'Evet' Kararının çıkmayacağına inandıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim