16 Nisan'da Yapılacak Olan Referandum da 'Hayır' İçin İçin Çalışmalara Başlayan Bir Grup Ardeşen'li Kadın Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Başkanlığında Bir Araya Gelerek Çalışmalara Başladı.

Yapılacak  olan Başkanlık oylamasının Tek kişinin egemenliğine yol açacağını söyleyen Ardeşenli kadınlar, 'Hayır' kampanyası yürüteceklerini ve amaçlarına ulaşacaklarına inandıklarını söylediler.

Cumhuriyetin kadınlara çok önemli haklar verdiğini ve bunun da parlamenter demokrasi içinde hayat bulduğunu söyleyen Ardeşenli kadınlar , "Yapılan anayasa değişikliğinde kadın haklarının geliştirilmesi, kadına dönük şiddete dönük herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Aksine tüm yetkilerin sadece bir kişiye devredilmesine ve her konuda tek başına kararlar vermesine dönük düzenlemeler bulunmaktadır. Kendi çocuklarını 18 yaşında milletvekili yapıp askerlikten kurtaracaklar. Bizim çocuklarımızı ise Rakka'ya gönderecek. Biz kadınlar Cumhuriyet ile elde etmiş olduğumuz hakları tek kişinin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Daha çok demokrasi, daha çok eşitlik, daha çok adalet ve daha çok söz hakkı ve katılım istiyoruz. Başkanlık adı altında getirilmeye çalışılan sistem kadınların gene baskı altında tutulmasına neden olacaktır. Bu nedenle başkanlık yasasına 'Hayır' diyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı başlatıyoruz. Başkanlık sistemini kadınlarımız engelleyecektir. Kadın arkadaşlarımız bu konuda çok duyarlı şimdi hep birlikte çalışmalarımızı başlatıyoruz." ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilisim