Ardeşen Belediye Meclis Üyesi  Partisinden İstifa Etti Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti
Merkezi Ardeşen’de bulunan Lazikahaber yayın kuruluşu Haber Editörü Mustafa Özyanık’a özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Ekrem Okutan, ‘Bomba Etkisi’ yaratacak bir açıklamayla yeniden gündemde.

Geçtiğimiz günlerde Ardeşen GSK’ya 5 kuruş para vermeyin diye bir teklifte bulunan Okutan, kamuoyundan ciddi derecede tepki görmüştü. Aynı isim şimdi de oylarının çalındığını iddia ediyor…

İşte detaylar;
Saadet Partisi’nin oylarının 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde çalındığını iddia eden Okutan “2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi olarak hedefimizi yüksek tutmuştuk. Kazanacağız diye seçime girmiştik; ancak Bin 500’e yakın oy alabildik. Seçimlerinin son günlerinde Saadet Partisi’nin oyları diğer partilere kayıyor diye Ardeşen kamuoyunda söylentiler çıktı. Şunu net söyleyebilirim ki, hiçbir Saadet Partili ne AKP’ye ne CHP’ye ne de MHP’ye oy vermiştir. Şöyle bir durumda var ki, bazı seçmenler Saadet Partisi kazanamayabilir, biz başka partilere oy verelim diyebilirler. Biz bunun önüne geçemeyiz. Seçimin son günlerde o gelirse yanlış olur bu gelirse doğru olur anlayışıyla oylarımızı çalıyorlar” Açıklamasında bulundu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra AK Parti’den Hakan Gültekin Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından Ardeşen’in gelinen son noktadaki durumunu değerlendiren SP Ardeşen İlçe Başkanı Ekrem Okutan, AK Parti’ye oy veren insanların Hakan Gültekin için gelen gideni aratıyor diye düşündüklerini belirterek “Ardeşen’de üretime dayalı herhangi bir yatırım yapılmıyor. Ardeşen’de hizmet adına fazla bir şey yapılmıyor. Ardeşen’de millet küskün. AK Parti’ye oy vermiştir vatandaşımız; ama beğenmiyor. Gelen gideni aratıyor demeye çalışıyor. Bize göre önceki belediye başkanı Mümtaz Sinan da iyi değildi şimdiki belediye başkanı Hakan Gültekin’de iyi değil.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim