EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Rize’den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı. Karal, başvurusunu AK Parti Genel Merkezi’nde yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Rize’de kurucu il başkanı olan ve görevde olduğu sürede hayatını milletine ve hemşerilerine adayan, taraflı tarafsız tüm kesimin ortak görüşüyle Rize’nin en çalışkan milletvekili olarak nitelendirilen Hasan Karal, Rize’ye hizmet aşkı için yeniden aday adayı oldu.

12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AK Parti‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atanan Karal, 2001 – 2007 yılları arasında aralıksız olarak bu görevini sürdürdü. 2007 genel seçimlerde Rize’den 3.sıra milletvekili adayı olan; ancak seçilemeyen Karal,2009 Mayıs kongresinde yeniden il başkanlığına seçildi. 2011 milletvekilliği genel seçimleri için 15 Ocak 2011 tarihinde Rize il başkanlığı görevinden istifa eden Hasan Karal, 2. sıradan milletvekili adayı oldu ve seçildi. TBMM’de 24. ve 25. dönem milletvekili olan Karal, halen 26. dönem Rize Milletvekili olarak görev yapıyor.TBMM’de Dışişleri Komisyonu Üyesi olan Rize Milletvekili Hasan Karal, ayrıca Türkiye - Yemen Parlamentolararası dostluk grubu başkanlığı görevini de yürütüyor.

Türkiye’de milletvekilleri arasında en çalışkan milletvekillerinden birisi olarak gösterilen Rize Milletvekili Hasan Karal, TBMM’deki yoğun mesaisinden artan kalan zamanlarını memleketi Rize’ye gelerek değerlendiriyor.

Bu anlamda memleketine en çok giden, hemşerileriyle en çok vakit geçiren ve memleketi için varını yoğunu ortaya koyan Hasan Karal’ın 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday olması gerektiği görüşü kamuoyunda hakim. 

Rize’nin her anlamda kalkınması için projelerin ve hizmetlerin hayata geçirilmesinde büyük çaba sarf eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Rize’den aday olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Editör: TE Bilisim