SEMİZOTUNUN BİLMEDİĞİNİZ MUCİZE FAYDALARI NELERDİR?

Besin değeri yüksek olan semizotunun, yemekten salataya kadar birçok farklı kullanım alanı bulunmaktadır. Her mevsim rahatlıkla tüketilebilen semizotunun insan sağlığı açısından birbirinden önemli faydaları saymakla bitmiyor. Haberimizde sizin için sıraladığımız sağlık dostu semizotunun tüm faydaları ile ilgili bilgileri şimdi öğrenebilirsiniz.

->A ve C vitamini açısından son derece zengin olan semizotu yaprakları güçlü bir antioksidan olma özelliği taşımaktadır.

Göz hastalıklarının tedavisinde semizotu güçlü bir rol oynamaktadır.

->Baharın şifalı besini, içerdiği yüksek oranlı lifiyle kabızlığı önlüyor, kabızlık çekenlere bağırsakları çalıştırarak fayda sağlıyor.

->Vücudu kansere karşı korumak için birebir etkili olan semizotu, aynı zamanda cildi de ölü hücrelerden arındırmaktadır.

->İdrar söktürücü ve toksin temizleyici özelliğe sahip olan semizotunun, böbrekteki kumu ve taşı döktüğü biliniyor.

->İçerisinde bulunan bol miktarda C vitamini sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı korunmasında etken görevi görmektedir.

->Vücudunuzdaki hemoglobin üretimi için de önemli bir yere sahiptir.

->İçeriğindeki zengin bileşenler sayesinde hem kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor hem de kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre semizotu; karaciğerin LDL yani kötü kolesterol üretim oranını düşürme özelliğine sahiptir.

->İçerdiği Omega-3 asidi bakımından da zengin olan semizotu, , kalp-damar sağlığını korumada etkili rol oynamaktadır.

->Düşük kalori ve düşük glisemik indeksi ile kan şekerinin dengelenmesini sağlayan semizotu, kilo vermeye de oldukça yardımcı olmaktadır.

->Semizotunun içerisinde A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminleri bulunmaktadır.
 
->Aynı zamanda K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn mineralleri bakımından da zengin olması sayesinde mucize bitki olma özelliği taşımaktadır.

->İçerdiği birbirinden önemli vitamin ve mineraller sebebiyle yorgunluk, halsizlik ve depresyona da iyi gelmektedir.

->Kemik gelişimi ve diş sağlığının korunmasını sağlamaktadır.

->Bakteri ve mantar üremesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğundan vücudu hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı korumaktadır.

->Astım ve alerjik hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim