Saç ekişmi ciddi bir işlemdir ve kaliteli saç ekim merkezlerince uygulanması gereken bir işlemdir. Bu nedenle saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra yapmamız gereken ilk işlem kaliteli bir merkez aramak olmalıdır.

İnsaoğlu, görünümü konusunda çok eskilerden günümüze kadar olan süreçte çeşitli yöntemler uygulamış, çeşitli ameliyatlar geçirmiş ve bu işlemleri birden çok kez yapmış olabilmektedir. Bu ameliyatlar çeşitli estetik ameliyatları olabilir, saç ekimi ameliyatı olabilir. Bunun gibi dış görünüşünüzü doğrudan etkileyecek ameliyatlar için de doğru bir merkez seçimi yaparak saç ekiminin ilk aşamasını atlayabilirsiniz. Unutmayın ki saçlarınız insanların sizi ilk tanımaya başladığı anda baktıkları başınızın en önemli kısmını oluşturmaktadır ve bakımı, düzeni ve hatta seyrek olup olmaması bile sizler için görünümden ziyade bir prestij meselesi haline gelebilmektedir. Çünkü insanlar üzerine bırakacağınız ilk imaj önemlidir. Karşınızdaki insanı etkilemek için saçlarınızın da önemi büyüktür. Günümüz teknolojisi giderek gelişmekte ve bunun sonucunda erkeklerin tercih ettiği kadar bayanlar da saç ekimi yaptırmayı tercih etmektedir.

Saç dökülmelerinin çeşitli sebepleri vardır. Bu sebepler psikolojik olabilir, yanlış bakım uygulamaları olabilir, çeşitli sağlık sorunları olabilir. Öncelikle buna neden olan faktörler ele alınmalıdır. Bu anlamda iyi bir merkeze başvurarak saç ekimi konusunda destek alabilir ve işe saç dökülmenizin kaynağını araştırarak başlayabilirsiniz. Daha sonrasında uzmanlar sizler için saç ekimi ameliyatı konusunda yardımcı olacaklardır.

Saç dökülmesi sağlıklı insanlarda günlük 100 – 200 adet arasındadır ve bu sayı sağlıklı insanlarda ve saçlarda ortlama görülen bir sayıdır. Bu olayı en iyi anlayabileceğiniz durumlar duş alırken küvetinizde aşırı saç telinin varlığı ve tarama yaparken saç tellerinin aşırı derecede dökülmesidir. Bu gibi durumlarda hemen vakit kaybetmeden kaliteli bir saç ekim merkezi araştırmalısınız ve dökülmenin kaynağını bulmalısınız. Saç dökülmesi durdurulabilir ve dökülen saçlarınızın yerine de tamamen doğal saç ekimi gerçekleştirilebilir.

Birçok saç ekimi yöntemi mevcuttur. Bu yöntemler arasında Motorlu ve Manuel Saç ekimi, DHI, Perkütan, IceGraft, PRP Destekli, Altın Uçlu gibi çeşitli yöntemler mevcuttur. Saç ekiminin ruhsat sahibi merkezlerce yapılması gerekmektedir. Ruhsat sahibi olmayan yani yasal olmayan saç ekim merkezleri tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bunun için merkezinizi iyi seçmeli, aynı zamanda da ameliyatı yapacak doktorum estetik cerrah olmasına özen göstermelisiniz. Hastane ortamının da streil olması ve ameliyathanenin Sağlık Bakanlığınca belirtilen normlarda olmasına dikkat edin. Zaten Sağlık Bakanlığınca denetlenen hastaneler, uygun bulunmadığı koşullarda ruhsat verilmemektedir.

Sonuç olarak saç ekimi ciddi bir ekip ile yapılması gereken ciddi bir iştir. Ancak, bazı kişiler ameliyat denilince korkmaktadır ve bu işe temkinli yaklaşmaktadır. Korkulacak bir durum yoktur. Yeter ki merkezinizi iyi seçm, doktorlarınızın ve ekibinin kaliteli bir geçmişe ve yeteneğe sahip olduğunu bilin, sağlıklı ve doğal saçlarınıza kavuşun.

Editör: TE Bilisim