Kuru öksürükten kurtaran 5 doğal yöntem Kuru öksürükten kurtaran 5 doğal yöntem

Yaşın ilerlemesi ile birlikte kemik kaybı söz konusu olmaktadır. Bu kemik kaybının önüne geçilebilmesi için yeterli miktarda kalsiyum alınması ve kalsiyumun emilimini arttıran besinlerin, D vitaminin düzenli olarak alınması sayesinde olabilmektedir. Ancak aşırı derece de alkol alımı ve sigara kullanımı kemik yoğunluğunun azalmasına sebep olabilmekte, kırık riskini arttırabilmektedir. Ayrıca düzenli olarak ağırlıklar ile spor yapmak da kemiklerin güçlenmesi için önemlidir. Fakat günümüzde yetişkinler kadar çocukların kemik gelişimi de için gerekli miktarda kalsiyum tüketimi olmamaktadır.

Süt, hemen hemen herkesin bildiği gibi mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca içerisinde bol miktarda A, B12 vitamini ile protein, potasyum ve fosfor ile riboflavin bulunan süt hem çocukların kemiklerinin gelişimini desteklemekte hem de erişkinlerin kemiklerini korumaktadır. Sütün yararları arasında vücut direncini arttırması da bulunmaktadır. Yine gıdalar ile alınan kalsiyumun kemikler tarafından emilimini hızlandırmak ve daha fazla emilimini sağlamak amacı ile bol D vitamini gereksinimi bulunmaktadır ve en iyi, en kaliteli D vitamini kaynağı ise güneştir. Kalsiyumun kemikler tarafından daha verimli emilmesinin sağlanması için haftada birkaç gün günde 10 – 15 dakika kadar güneş ışığından yararlanmak gerekmektedir.

Kemik sağlığının korunmasında özel bir yeri olan incir bol miktarda magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içermektedir. Bileşenlerinden biri olan magnezyum kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini kolaylaştırmaktadır. İncir, içeriğinde bulunan K vitamini ise kalsiyumun etkisini arttırarak kemiklerin korunmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Hem yaş hem de kuru olarak yaz, kış tüketilebilecek bir meyvedir.

Kemiklerin korunmasına ve güçlü bir yapıda olmasına anne karnında ki beslenmede büyük ölçüde etki etmektedir. Anne adaylarının kalsiyum açısından zengin sebze ve meyveler ile süt, peynir ve yoğurt tüketmesi, güneş ışınlarından kontrollü olarak yararlanılması bebeğin gelişimini etkileyecek faktörlerdendir. Yine çocukluk döneminde de sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi önem taşımaktadır. Çünkü kemik sağlığı kişinin hayat boyu kaliteli yaşam sürmesini etkilemektedir. Bu etkinin olumlu olması içinde kemiklere gerekli özenin gösterilmesi yerinde olacaktır. Hastalanmadan önce hastalıklara doğal beslenme ile önlem almak çok daha kolay bir yöntemdir. Atılan temelin sağlam olması ilerleyen yıllarda kemiklerin en az hasarla karşılaşmasını sağlayacak ve böylelikle de kaliteli bir yaşlılık geçirilmesine yardımcı olacaktır. Katkılı ilaçların ya da vitaminlerin kullanılmasının yerine doğa da meyve, sebze ve bitkilerde her türlü vitaminden maksimum düzeyde faydalanmak mümkündür. Düzenli olarak meyve sebze tüketimi hem kemik sağlığını hem de vücut sağlığını koruyacaktır.

Editör: TE Bilisim