Goji berry meyvesi, ülkemizde kurt üzümü olarak da bilinmektedir. Goji çileği olarak da adlandırılmaktadır. Bu meyve, bilinen en eski tarihiyle 1700 yıl öncesinden günümüze kadar Çin’de üretilmekte ve tüketilmektedir. Meyvenin şifa kaynağı bir meyve olması ününün tüm dünyaya yayılmasına neden olmuştur. Ülkemizde ve dünya genelinde çeşitli ürünleri tüketilmektedir.

Ülkemizde en çok gojidiet seti  rağbet görmektedir. Özellikle bayanların tercihi olan bu doğal meyve, zayıflamaya doğal yollardan yardımcı olduğu nedeniyle sıklıkla tüketilmektedir. Sindirim sistemine olan olumlu etkileri nedeniyle doğal olarak zayıflamanıza yardımcı olan ürünün önerilen dozda ve düzenli kullanılması tam verim almanızı sağlar. Uzmanlar, bu meyvenin yenilen besinlerin yağ olarak depolanmasını engelleyerek, enerjiye çevrilmesinde yardımcı olduğunu ve bu şekilde doğal yollardan zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtmektedirler.

Meyvenin bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğu kadar, bu ürünü fazlaca kullanmanız tavsiye edilmez. Tavsiye edilen kullanım miktarı olarak goji diyet paketinden çıkan tozun günde 2 kez soğuk suya bir tutam karıştırılarak içilmesi, bitki çayının ise sabah ve akşam tok karnına içilmesi önerilmektedir. Bu öneriler alacağınız pakette size bilgi olarak da sunulacaktır.


gojidiet

Ürünün Çin’de ömrü uzattığına inanılmaktadır. Bu oldukça yaygın bir inanış olduğundan Çinliler tarafından bu meyveye uzun ömür meyvesi adı verilmektedir. Aslında ürün bazı özellikleri nedeniyle de bu ismi hak etmektedir. Uzmanla tarafından yapılan araştırmada içermiş olduğu güçlü antioksidanların yaşlanmayı geciktirdiği, yaşlılık karşıtı etkisiyle genç görünmenize ve hissetmenize yardımcı olduğu ortaya koyulmuştur. Bu araştırmalar asırlar boyunca kullanılan bu ürünün bunun gibi birçok hastalık ve rahatsızlığa da iyi geldiğini ortaya çıkartmıştır.

Özellikle Çin’de ve Asya’da bu ürünün kullanımı oldukça yaygındır. Araştırmalarda buralarda daha yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Araştırma sonuçları tüm dünya genelinde büyük ses getirmiş ve meyvenin de doğal olması tüm dünyaya yayılmasına neden olmuştur. Herhangi bir yan etkisinin bilinmemesi de ürünü kullanılabilir kılmaktadır. Ayrıca diğer bitkisel ürünlere kıyasla tadının çok güzel olması, kiraza benzemesi, birazda yabanmersinini andırması meyvenin bolca tüketilmesini sağlamıştır. Ülkemizde de yoğun olarak kullanılmaya başlamıştır. Özellikle zayıflamaya yardımcı olduğunun belirtilmesi ve ürünün doğal oluşu tercih sebebidir.

Ülkemizdeki bilinen adı kurt üzümüdür. Goji çileği olarak da adlandırılmaktadır. Bu ürünü ülkemizde resmi satış kanalları aracılığıyla satın alabilirsiniz. Çeşitli formlar şeklinde satılmaktadır. Ürünü genelde ülkemizde yaş haliyle bulması zordur. Çünkü üretimi genelde Uzakdoğu’da yapıldığı için ülkemizde genelde kurutulmuş formları bulunur. Ürünü aynı üzümde olduğu gibi kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Satın alacağınız paketlerde kurutulmuş tozunu ve bitki çayını bulabilirsiniz. Diğer formları da satılmaktadır. İhtiyacınıza göre hangi çeşidi kullanmak istiyorsanız resmi satış kanalları aracılığıyla ürünlere ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim