İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına; Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, TESKOMB Müfettişi İbrahim Dilmaç, TOKBYS Programcısı İbrahim Doğan, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi temsilcileri, ilçe kooperatif başkan, temsilcileri ve personelleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, kooperatif işlerinde bir çok önemli noktanın hatasız uygulanması için bu eğitimleri düzenlediklerini belirterek, “Kooperatiflerimizde genel kurullarımız önceden 4 yılda bir yapılmaktaydı. Bu süre meclis tarafından alınan kararla üç yıla düşürüldü. Hayırlı olsun. Gelir giderlerin dengelenmesi konusunda önemli değişiklikler getirildi. Ayrıca yönetim kuruluna seçilecek üyelerin yeterliliği taşımaları konusunda değişikliler oldu. Personel maaş ve diğer giderlerin elden ödenmemesi konusunda uyarılar yapıldı. Kooperatiflerin işlevlerinin özenle yapılması ve yeni üye alımlarının titizlikle yürütülmesi gerektiği bildirildi. Dosyalarda eksiklerin yapılmaması ve yönetim kurulu başkan ve yöneticilerin ödemelerin dönüşü noktasında hassasiyetle adım atmaları gerektiği önemli bir husustur. Yıl sonu işlemlerinin zamanında yapılması konusunda da uyarılarda bulunacağız. Yapılacak işlemler mevzuata uygun bir şekilde yapılması kooperatiflerin uzun süre hizmet etmesi ve yaşamasını sağlayacaktır. Bu ve benzeri konularda yetkili arkadaşlarımız genel merkezden gelerek uyarılarda ve eğitimlerde bulunacaklardır. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    

Yazıcı’nın konuşması ardından TESKOMB Müfettişi İbrahim Dilmaç, değişen mevzuatlar ve kanunlarla ilgili açıklamalarda bulunarak uyulması gereken hususlarda uyarılar yaptı.

TOKBYS Programcısı İbrahim Doğan ise programla ilgili yapılan hatalar eksiklerle ilgili bir bilgilendirme yaparak personellerin zorluk yaşadıkları konuları not alarak giderileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim