Çay ocağının işletmecisi Havuz çay isteme şeklini doğru ve onun arzu ettiği şekilde yapanlara indirim yapıyor ama kaba şekilde çay isteyenlere ise fiyatı 5 TL'ye kadar artırıyor.

Rize’nin yeşil altını olan ve su kadar tükettiğimiz çayı, günlük en az on bardak içmeden duramayız.Evlerimizde ve iş yerlerimizde zaten gün boyu çayımızı içiyoruz. Ama bir de; çay ocakları ve çay hanelerde, çay satılan yerlerde çay içmek istiyorsanız isteme şekliniz aşağıdaki tabloda gibi olursa, dikkat edin fiyatlar değişebilir.

İşte bunun çok net bir örneğini Pazar ilçemizin Melyat köyünde gördük. Eğer yolunuz bu köye düşerse, hemen yolun sağında Karadeniz’in en güzel camilerinden biri olan Melyat caminin altında Ali Rıza Havuz’a ait çok güzel ve kaliteli çayını içmenizi tavsiye ederim.

Ancak bu çay ocağının işletmecisi Ali Rıza Havuz’dan çay isteme şeklini doğru ve onun arzu ettiği şekilde yaparsanız; böylesine güzel çayı farklı fiyatlarla içmek zorunda kalırsınız.

Ben önce bu tabloya bir göz attım ve çayımı öyle istedim. Bana hocam dedi kopya mı çektin dedi. Ben de hayır dedim. Ben özellikle çay ocaklarından çayımı içemeden önce, temiz mi, hijyen mi? olup olmadığını mutlaka çayın demlendiği kazan ve tezgahı önceden kontrol ederim. İşte bu kontrol esnasında bu tablo gözüme ilişti. Çok ilgimi çekti. Çay isteme şeklimi ucuz tarifeden yaptım ve az para ödedim. Sonuçta sizler de benim gibi bu fiyat tablosunu önceden tespit ederseniz çayınızı ucuz içme imkanınız olur. Haber: Orhan Yazıcılar

Editör: TE Bilisim