Ak Parti'nin Yüksek seçim kuruluna aday listesini vermesinden sonra Rize Milletvekili adayları'da belli oldu.Rize Milletvekili aday olarak gösterilen isimler Hayati Yazıcı,Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı olarak gösterildi.

HAYATİ YAZICI KİMDİR

23 Mayıs 1952 tarihinde Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi.

İlköğrenimini Buzlupınar Köyü’nde, ortaöğrenimini ise Trabzon ve Erzurum İHL’nde bitirdi.

Çocukluk döneminde Rize’de geçiren Yazıcı, sonraki yıllarda üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi.

Üniversite eğitimini 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun oldu.

Sonrasında yüksek lisans eğitimini, Kamu Hukukualanında yaptı.

1976 yılına gelindiğinde, İstanbul Adliyesi’nde hakimadayı olarak kamu görevine atıldı.

Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı Hakimliklerinde bulunan Yazıcı, 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı.

İstanbul Barosu’nda kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladığı dönemlerde, çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde bulundu.

Yine bu zaman diliminde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev üstlendi.

Hayati Yazıcı aynı zamanda, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alarak, partinin Kurucu Üyesi oldu.

3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Kasım 2002`den itibaren beş yıl süre ile AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevde bulundu.

Rize'de bir zehir taciri daha yakalandı Rize'de bir zehir taciri daha yakalandı

12 Haziran 2011 günü yapılan genel seçimlerde Rize Milletvekili seçilerek tekrar Parlamentoya girdi.

60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısıgörevini icra etti.

61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Yazıcı, bu görevinden 29 Ağustos 2014 tarihinde ayrıldı.

01 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde İstanbul Milletvekili seçildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yazıcı, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini yürütmektedir.

Şu anki dönemde, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR

11 Ekim 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma’dır. Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere’de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.
24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

MUHAMMED AVCI KİMDİR

15.01.1980 yılında Rize merkezde doğdu. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı.

2004 yılında Amasya’da vatani görevini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında 3. olağan kongre ile birlikte AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevine getirilen ve Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa eden Avcı, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almaktadır.

Editör: TE Bilisim