Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesinin organize ettiği Müstakil Düşünceler Toplantısının konuğu Rize Valisi Erdoğan Bektaş oldu.

ÇORUH EDAŞ saha ekiplerinin başarısı kız çocuklarının geleceğini aydınlatacak ÇORUH EDAŞ saha ekiplerinin başarısı kız çocuklarının geleceğini aydınlatacak

MÜSİAD Konferans Salonunda yapılan toplantıda, son yıllarda bölgeye dönük artan ilgiyi başka turizm noktaları oluşturup dağıtmaları gerektiğini belirterek, "Bundan yola çıkarak Ayder benzeri şartlara sahip 11 nokta daha tespit ettik. Ayder ile birlikte 12 noktanın tamamının ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmek için bir dizi ihale gerçekleştirdik.

Kaçkar Dağları'nın 3-4 bin rakım arasında bir sıra dağ dizisi olduğunu, Rize sınırları içerisinde ise 2 bin ile 3 bin rakım arasında turizmin hizmetine sunulabilecek 100'e yakın zirve bulunmaktadır. Kaçkarlar ülkemizin Alpler’i, Himalayalar’ı dır. Turizmde  Karadeniz kalkınma hamlesinde Kaçkar Sıra Dağlarına göre planlanması gerektiğini vurguladı.

mustakil-dusunceler’in-konugu-rize-valisi-erdogan-bektas-oldu-(1).jpg

Bektaş, Rize’de Ovit Tüneli kadar önemli olan Havalimanı projesinin çalışmalarının tamamlanması ile bölgenin değerinin yükseldiğini ve Kaçkarlara havalimanından ulaşımın çok daha kolay olacağına dikkat çeken Bektaş, son olarak Kaçkarlar'ın sadece kış turizmi olarak değerlendirilmemesi gerektiğine değinerek, ilkbahar ve yazın da ayrı bir cazibe merkezi olduğunu aktardı.

Bektaş, Avrupa'da kayak sporunun başlı başına bir geçim kaynağı olduğunu, Alpler'in üç ülke için geçim kaynağı oluşturduğunu, Türkiye'de ise kayağın henüz ekonomik alternatif olarak görüldüğünü, başlı başına ekonomik değer almasının biraz daha zaman alacağını vurguladı.

mustakil-dusunceler’in-konugu-rize-valisi-erdogan-bektas-oldu-(2).jpg

Bölgedeki turizm potansiyelini aktif hale getirmek için Ayder Yaylası'ndan başlayarak yaz kış hizmet verebilecek Türkiye'nin en büyük kayak tesisini planladıklarını, üç etaptan yaklaşık 9 yılda tamamlanması planlanan projenin yapımı için 4-5 firmanın talip olduğunu kaydetti.

Yaklaşık üç saat süren toplantının ikinci bölümünde Bektaş, MÜSİAD üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Toplantı sonunda Rize MÜSİAD Başkanı Recep Taylan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür ederek, günün anısına özel tasarlanmış cay bardağı seti hediye etti.

mustakil-dusunceler’in-konugu-rize-valisi-erdogan-bektas-oldu-(5).jpgmustakil-dusunceler’in-konugu-rize-valisi-erdogan-bektas-oldu-(3).jpgmustakil-dusunceler’in-konugu-rize-valisi-erdogan-bektas-oldu-(4).jpg

Editör: TE Bilisim