Rize Valiliği tarafından alınan karar gereğince; oyun eğlence aracı olan (havai fişek, maytap ve benzeri) patlayıcı maddelerin kamuya açık alanlarda, yollarda ve oturma alanlarında, kapalı salon ve stadyumlarda, eğitim ve sağlık kuruluşlarında ve çevresinde, ormanlık alanlarda, tarlalarda, yakıcı, yanıcı ve parlayıcı kimyasal maddelerin dolum ve depolama alanları gibi yerlerde kullanılması halinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atılabileceğinden bu maddelerin satılması, ateşlenmesi ve benzeri faaliyetlerde kullanılması yasaklandı.

Konuyla ilgili Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; "İlimizde oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan ve halk arasında havai fişek ve maytap olarak bilinen patlayıcı maddelerin satışının sadece piroteknik madde üreticileri, 1. Grup perakende av bayileri ve 2. veya 3. Grup piroteknik madde satış izni bulunanlarca yapılması, bunların dışında bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışının yasaklanması ile bu maddelerin kullanımıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik karar alınmıştır.

Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı

Vatandaşlarımız arasında korku ve paniğe neden olan ayrıca yüzlerce kuşun ölümüne sebep olan bu patlayıcıların vatandaşlarımız tarafından eğlence aracı olarak kullanılmayacağını umarak alınan karar doğrultusunda hareket etmeleri, alınan kararlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya tüzel kişiler hakkında (Fiil başka bir suç teşkil etmiyorsa) 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. Maddesine muhalefetten gerekli yasal işlem yapılacaktır."

Editör: TE Bilisim