Rize'nin Derepazarı ilçesinde meydana gelen kazada, Rize'den Trabzon istikametine gitmekte olan tır, aynı yönde seyreden Kalkandere halk otobüsüne çarptı. Kalkandereli Polis memuru Ziya Adıgüzel adlı yolcunun hayatını kaybettiği ve 22 kişinin yaralandığı kazada, yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Adıgüzel'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

ziya-adiguzel.jpg

Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı

Yolcu almak için duran otobüsün yolcuyu aldıktan sonra tekrar yola çıkacağı sırada arkadan gelen tır otobüse çarptı. Otobüste ilk belirlemelere göre Ordu ilinde görevli olup memleketine izine gelen Kalkandereli polis memuru Ziya Adıgüzel (43) adlı yolcu hayatını kaybetti, 3'ü ağır 22 yaralı var. Yaralılardan 14'ü Rize Devlet Hastanesine, 8'i ise Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Rize Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 2'sinin, Eğitim Araştırma Hastanesindeki yaralılardan ise 1'inin hayati tehlikesi bulunuyor.

Karadeniz Sahil Yolu Derepazarı ilçesi geçişinde Rize'den Kalkandere ilçesine gitmekte olan Kalkandere Belediyesi'ne ait Yaşar Çolak yönetimindeki 53 KA 714 plakalı yolcu midibüsüne arkadan gelen ve Metehan Gülcehan yönetimindeki kuru çay yüklü 08 K 6235 plakalı TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklenen midibüs, devrildi. Devrilen aracı çevredeki vatandaşlar kaldırırken, kazada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 22 kişi de yaralandı. 

Midibüste sıkışan bir yaralı Rize Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kaza nedeniyle tek yönlü ulaşıma kapanan yol, olay yeri incelemesi sonrası itfaiye ekiplerince temizlendi. Tır ve midibüsün kaldırılmasının ardından yol trafiğe yeniden açıldı. 

Yolcu durağında midibüse binmeye çalışırken kazaya tanık olan İslam Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüsü binmek için durdurduğunu belirterek, "Midibüse binerken tır hiç durmadan geldi vurdu. Kapıyı açıp binecektim. Bir anda midibüs takla attı." dedi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ

Kazada sürücüler Çolak ve Gülcehan ile yaralananlardan Serap Ç. ile Mükerrem Ç., Dilara G., Havva G., Hakan K., Onur D., Nuriye D., Osman Ç., Seyfi M., Şeydanur Ç., Seyfettin Y., Ömer G., Ceren Ç., Yaşar İ., Ahmet Ç., Ahmet Bahadır Y., Murat D., Gülşen K. ve Sabit K.'nın isimlerine ulaşılırken, Serap Ç.'nin hayati tehlikesi olan yaralılardan olduğu öğrenildi.

AYRINTILAR GELECEK...








Editör: TE Bilisim