Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Rize Ticaret Borsası işbirliğiyle Rize'de girişimcilik kursu açacaklarını açıkladı.

İl Müdürü Kiraz, açıklamasında, 100 kişilik girişimcilik kursu için başvuruların Rize İşkur İl Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandığını belirtirken, kursa başvuruda bulunmak ve girişimcilik sertifikası almak isteyenlerin son başvuru tarihi olan 11 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar Rize İşkur'a veya İşkur’un resmi internet sayfası www.iskur.gov.tr 'den başvuruda bulunmalarının gerektiğini kaydederek, “İnternet üzerinden başvuruda bulunacak adayların başvurularının ön başvuru olarak değerlendirileceğinden başvuru sona ermeden şahsen İşkur İl Müdürlüğüne başvurarak uygunluk onayı almaları ve mülakata katılmaları gerekmektedir. Aksi taktirde internet ortamından başvuruda bulunan adaylar eğitim gruplarına dahil edilmeyecektir.” dedi.

4’er gün 25 kişilik gruplar halindeki girişimcilik eğitime katılım koşullarını da açıklayan Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kiraz, “Girişimcilik eğitime katılabilmek için İşkur’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, aynı modülü daha önce tamamlamamış olmak, programdan yararlanacakların iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir.Katılımcıların devam mecburiyeti vardır.” Diye konuştu.

Kiraz, kurs sonunda başarılı olan ve iş projeleri KOSGEB tarafından kabul edilen kursiyerlerin hibe destek imkanlarından yararlanabileceği kurs program tarihlerini şu şekilde sıraladı:

Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı

21 Mayıs – 24 Mayıs 2018

28 Mayıs – 31 Mayıs 2018

4 Haziran – 7 Haziran 2018

8 Haziran – 13 Haziran 2018

Editör: TE Bilisim