ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yapımı devam eden ve yapılması planlanan fabrikalar hakkında bilgi verdi. Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un son yıllarda artırdığı organiğe çaya geçiş çalışmaları kapsamında Rize’nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde organik çay fabrikası yapacağını duyurdu.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bölgede yapımı süren ve planlanan fabrikalar ile diğer projeler hakkında konuştu. İkizdere’de organik çay fabrikası yapmak için gerekli olan arazi ÇAYKUR’a kazandırdıklarını belirten Sütlüoğlu, “İkizdere ilçesinde organik çay fabrikası yapmak için gerekli olan arazi ÇAYKUR’a kazandırıldı. Şu an fizibilite çalışmaları devam ediyor. Çamlıhemşin’de 22 bin dönümlük bir arazinin kamulaştırma çalışmaları mahkemeye intikal etti ve mahkeme süreci tamamlanamaması nedeniyle çok uzadı. Mahkemeden çıkan karar sonucu burada da bir fabrika yapacağız. Fındıklı Sümer köyünde bir fabrikanın yapımı devam ediyor. 2019 yılında burayı devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca bu fabrikanın yanında büyük bir depo inşa etmek için çalışmalarımız var. İyi bir çay potansiyeli olan Güneysu’da yeni bir çay fabrikası yapmak üzere 45 bin dönümlük bir arazinin kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Tirebolu’da yeni bir fabrika açma düşüncemiz var” dedi.
FABRİKALAR OTEL VE KONGRE MERKEZİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pazar ve Kirazlık fabrikalarının kongre merkezi, otel ve sosyal tesislerin bulunduğu bir alana dönüştürmek için bir proje hazırladıklarını da kaydeden Sütlüoğlu, “Bu fabrikaların taşınabileceği Sessizdere’deki alanın kamulaştırma çalışmalarında da sona yaklaştık. Bu fabrikaları o alana naklederek mevcut fabrika alanlarında planladığımız projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Pazar’da yapılacak olan havaalanına yakın ve hizmet verecek bir şekilde olacak. Ardeşen’de 116 bin dönümlük bir araziyi takas yoluyla hazineden devralmıştık. Buraya da didi ve su fabrikamızı kurmayı planlıyoruz. Devlet Su İşleri (DSİ) ile su fabrikası konusunda çalışmalarımız sürüyor. Didi fabrikasını da aynı bölgeye açmamızın nedeni bu alanda su miktarının fazla olmasıdır” diye konuştu.
RİZE’DE GÜREŞ TESİSİ YAPILACAK ÇAYKUR
Derepazarı fabrikasının bir bölümünde bulvar geçişinin yapılacağını ifade eden Sütlüoğlu, şöyle dedi:“Derepazarı ile Kendirli Beldesi arasında ki bu yolun geçişi için fabrikanın bir bölüm arazisini karayollarına bırakacağız. Projenin önüne geçmek istemedik. Ama buradaki fabrikamızı yeniden yapılandırılarak bir yeşil çay fabrikasına dönüştüreceğiz. Arhavi’de 97 bin dönümlük bir araziyi almıştık. Arhavi’deki fabrikamızı da bu yeni aldığımız alana taşıma çalışmalarına başlayacağız. Ana tamir fabrikamızın olduğu yerde bir bölüm araziyi güreş tesisi olması için Gençlik ve Spor Bakanlığına 30 yıllığına devredeceğiz. Sayın bakanımız Osman Aşkın Bak, buraya çok kapsamlı bir tesis yapacak. ÇAYKUR’un bünyesinde çok sayıda şampiyon sporcu yetişti ve yetişmeye devam ediyor. Dünya ve olimpiyat şampiyonlarımız var. İnşallah bu yeni tesisin yapımı ile güreşe daha fazla katkı sağlanmış olacak. Eskipazar’da üç yaprak fabrikasını, kuru çay ile takas yoluyla devraldık. Yeni paketleme fabrikamızın ihtiyaçları doğrultusunda burayı dizayn edeceğiz. Paketleme fabrikasında da sona yaklaştık. Bu yıl bitmeden dünyanın en modern, en çevreci ve en büyük kapasiteli fabrikasını açacağız. Burası marka bir fabrika olmasıyla birlikte turistik bir destinasyondur.”

İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Editör: TE Bilisim