İl Özel İdare ekipleri Çayeli'nde 1, İkizdere'de 13 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını yürütüyor. Kar yağışı ise yüksek kesimlerde aralıklarla devam ediyor.

 Tüm yurdu etkisi altına alan kar sebebiyle Ordu ve Trabzon'da 395 mahalle, Rize ve Gümüşhane'de ise 139 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde dün akşam saatlerinde hızlanarak devam eden kar yağışının, geceden itibaren yüksek rakımlı ilçelerde etkisini artırdığı belirtildi.

Kar yağışıyla tüm ilçelerin beyaza büründüğü ve kar kalınlığının yer yer 50-60 santimetreye ulaştığı aktarılan açıklamada, "Sabah saatlerinde 350 mahallenin yolu ulaşıma kapalıyken, il genelinde ortalama kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi 290 araç, iş makinesi ve 350 personel ile başarılı bir çalışma sergiliyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ana yolların açılmasının ardından ara yolları açma çalışmalarına devam edileceğini kaydetti. Yılmaz, vatandaşların 24 saat boyunca 444 10 52 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini bildirdi.

İl genelinde sabah saatleri itibarıyla 14 hasta ve 11 cenaze için müdahalede bulunulduğunu aktaran Yılmaz, yol açma çalışmalarında önceliklerinin hasta ve cenaze bulunan mahalleler olduğunu vurgulayarak, vatandaşları asılsız ihbar yapmamaları konusunda uyardı.

- Trabzon

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar nedeniyle 45 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar sonrasında bazı mahallelerde ulaşımda aksaklık yaşanıyor.

Karla mücadele ekipleri, söz konusu kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

- Gümüşhane

Kentte dün geceden itibaren etkisini artıran kar, ulaşımda sıkıntılara yol açıyor.

Ana güzergahlar üzerinde Karayolları ekiplerince temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürerken, bazı sürücüler karlı yolda zor anlar yaşadı. 

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezde 45, Kelkit'te 20, Köse'de 3, Kürtün'de 15, Şiran'da 22 ve Torul'da 20 olmak üzere 125 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim