İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, çok sayıda daire müdürü, askeri personel ve engelli yakınları katıldı. 21 engelli, törende saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Türk Bayrağına ellerini koyarak yemin etti. 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Dedebağ, tören esnasında yaptığı konuşmada; “1111 sayılı Askerlik Kanun’u kapsamında silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 
Engelliler adına bir konuşma yapan ve bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren Jandarma Er Bülent Alan, engellilerin toplumun bir gerçeği olduğuna vurgu yaparak. bir gün dahi olsa, şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Yapılan konuşmaların ardından engelli 21 askerin terhis belgeleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağ tarafından verildi ve tören geçişi yapıldı. Askerlerin aileleri de çocuklarının bir günlüğüne de olsa askerlik yaptıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. 

Editör: TE Bilisim