Konuyla ilgili DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulunan Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, nisan ayı sonunda Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde başlayan birinci sürgün yaş çay alımlarında sona yaklaştıklarını belirtti. Alim, “Nisan ayı sonunda başlayan ilk sürgün yaş çay alımlarında sona doğru geliyoruz. Günlük az miktarda alımlarımız sürüyor. Bu kampanya döneminde şuana kadar üreticilerimizden 216 bin ton dolayında yaş çay satın aldık. Az miktarda süren 1’inci sürgün yaş çay alımlarını önümüzdeki günlerde tamamlayacağız” dedi.  

Üretici yaş çay ödemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, nisan ayında alınan bin 557 ton yaş çayın karşılığı olan 3 Milyon 542 Bin TL’nin ödendiğini belirterek üreticilerin mayıs ayında verdikleri yaş çayın bedellerinin ise bayram öncesi ödeneceğini açıkladı. Alim, “Mayıs ayı yaş çay bedellerinin ödenmesi için çalışma başlattık. Bayram öncesi bu ödemeleri yapacağız.” dedi.

İl Başkanı Deniz’den Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı İl Başkanı Deniz’den Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Editör: TE Bilisim