Rize Belediyesi, Fener Sahili ve Osman Karavin caddesine yerleştirdiği bisikletli şarj cihazlarıyla vatandaşları bir yandan spora teşvik ederken bir yandan da akıllı telefonlarını şarj etme imkânı sunuyor.

sarj2.jpg

Bir bisikletin üzerine yerleştirilen dinamo sayesinde pedal çevrildikçe elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik akıllı telefon ve tabletleri şarj etmek için kullanılabiliyor. Bisikletli cihazı kullanan vatandaşlar, pedal çevirerek spor yaparken, telefonlarını da şarj edebilme imkânına kavuştular.

sarj1.jpg

Çalışmayla birlikte spora dikkat çekilmesinin amaçlandığını belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Vatandaşlarımız hem spor yapıp hem de telefonlarını ve çeşitli cihazlarını şarj edebilecekler. Sahilde yapmış olduğumuz yeni düzenlemelerle birlikte bu cihazı da yerleştirdik. Sporla dolu sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için bu çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.

Başlangıç olarak 2 ayrı noktaya yerleştirilen bisikletlerin ileride ihtiyaç duyulan farklı yerlere de konulacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim