AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Artvin Havalimanı'nın Yüksek Planlama Kurulu tarafından 2016 yılı programına alındığını, haziran ayı içerisinde de altyapı ihalesinin yapılacağını bildirdi.



Karal, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık iki ayda bir Rize'deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, Rize'nin meselelerini masaya yatırdıklarını belirterek, "Siyasetin sivil toplum kuruluşlarıyla bu birlikteliği çok güzel meyveler verdi. Bu zamana kadar Rize'ye kazandırdığımız birçok proje bu birlik ve beraberliğin neticesinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

26. yasama döneminde en çok üzerine durdukları ve bu dönem içinde sonuçlandırmaya çalıştıkları iki önemli proje olduğuna dikkati çeken Karal, şöyle devam etti:

"Bunların biri Rize-Artvin Havalimanı projesidir. Diğeri ise lojistik merkez projesidir. Özellikle Rize- Artvin Havalimanı projesinin gelmiş olduğu nokta itibarıyla çok güzel bir gelişme var. 12 Nisan itibarıyla Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanların oluşturduğu Yüksek Planlama Kurulu tarafından Rize-Artvin Havalimanı onaylandı ve 2016 yılı yatırım programına alındı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bize verdiği bilgiye göre de haziran ayı içerisinde altyapı ihalesine çıkılacak."

Çalışmaları bu aşamaya getirene kadar Rize'nin dinamiklerinin ortaya büyük katkı koyduğunu vurgulayan Karal, "Ankara'da milletvekili arkadaşlarımız çok ciddi katkı sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir gayret ortaya koydu ve talimatlarını Rize için esirgemedi. Sayın Başbakanımız Ahmet Davuoğlu'nun da bu konuda özel bir katkısı oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın da özel katkıları oldu. Yani bir ekip olarak Rize-Artvin Havalimanı konusunda eşiği aşmış durumdayız. Artık ihale öncesinde hiçbir engel kalmadı. İhale öncesi tüm çalışmalara tamamlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Karal, havalimanının yapılmayacağına dair söylemlerle ilgili ise şunları kaydetti:

"Rize'de belli odaklar hemşehrilerimizin kafasını karıştırmak için ciddi gayretler ortaya koyuyor. '2023 yılından önce bu havalimanına başlanmaz' diyerek siyasi iradeyle dalga geçenlere ve Rize'de fitne tohumu ekenlere de bu bir cevabımız olsun. Dolayısıyla hemşehrilerimizin bu ve benzeri fitne odaklarına itibar etmemelerini istiyoruz. Biz Rize'miz için ne söylediysek halkımıza ne vadettiysek hepsinin takibini yapıyor ve bir bir hayata gerçekleştiriyoruz."

Editör: TE Bilisim