Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı Vali Baydaş, Yetim Çocuklar ve Aileleriyle İftar Yaptı
Sayın İsmet YILMAZ nüfusu az olan illere askeri birliklerin taşınması ile birlikte o illerin ekonomilerinin güçleneceğini söyledi.

Bu tespitin doğruluğunu vurgulayan BERBEROĞLU, büyük şehirler hem nüfus hem de trafik ı açısından oldukça yoğun illerdir. Nüfusu az olan göç veren illere askeri birliklerin taşınması o illerin ekonomik yönden kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacaktır. İlimiz nüfusu az ve göç veren iller arasındadır. Pazar İlçesinde bulunan Hava Radar Komutanlığı’nın arazisinin veya başka alternatif yerlerin değerlendirilerek ilimize mutlaka askeri eğitim birliğinin taşınması için gerekli çalışmaları yapmalıyız.

Yapılan araştırmalarda ilimizin önümüzdeki on yılda nüfusunun artmayacağı öngörülmektedir. Rize’nin kalkınması , göçün önlenmesi için ilimize yeni yatırımlar yapılmalıdır. İlimizin en önemli geçim kaynağı çaydır. Mutlaka çaya ve Çaykur’a sahip çıkmalıyız.Çay müstahsilini, Türk çayını, Çaykur’u ve özel sektörü koruyan çay kanunu çalışmalarını Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile tamamlamalıyız.Organik çay tarımı ile ilgili çalışmalar devam ederken çayımızı dünyaya tanıtmalıyız. Çaykur ve özel sektörün Türk çayını dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapmalıdır.

İlimizin kalkınması için orta öğretimdeki başarısının artması çok önemlidir. Bu anlamda maalesef yıllardır üniversite yerleştirme sıralamasında hak ettiği yerde değildir. Mutlaka bu sorunun çözülmesi için öğrenci, veli, öğretmen, okul, idareciler, üniversite, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları birlik beraberlik içinde sorunun çözümü için çalışmalıyız. Sayın Valimizin eğitimle ilgili başlatmış olduğu çalışmaları bütün taraflar destek vererek, ilimizin eğitimde üst sıralarda yer alması için katkı sağlamalıyız.

Recep Tayyip ERDOĞAN üniversitesi ülkemizde ve dünyada tercih edilen üniversiteler arasında yerini almalıdır.

Yapımı devam etmekte olan Ovit tuneli ,. İyidere’ de projesi oluşturulan lojistik üst ve liman projelerinin ilimize kazandırılması ekonomik gelişmemize büyük bir dinamizm katacaktır. Yine doğa harikası olan ilimiz turizm alanında hak ettiği yerde değildir. Bu alanda en çok otel ve kongre merkezi yatırımları yapılmalıdır. Rize Eski öğretmenevi yerinde yapılması planlanan beş yıldızlı otel ve kongre merkezi inşaatı biran önce başlamalıdır. Yapılması planlan teleferik projesi hayata geçirilmelidir.

İlimizde yapılacak yeni yatırımlar, havalimanı ve lojistik üst için proje çalışmalarının biran önce tamamlanarak ihalelerinin yapılması son derece önemlidir. Rize ’ de yaşayan ve Rize dışındaki herkesin görevi, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ilimizde yapılması gereken projeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile ilimize kazandırmaktır. 

Kaynak:haberci53.com

Editör: TE Bilisim