Dernek başkanı Dr. Nilüfer Emen, beraberindeki dernek yöneticileri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden bir grup öğrenci ile Rabia'nın 23 Nisan'ı neşe içinde geçirmesi amacıyla Eminettin Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti.
 
Karşısında Pamuk Prenses ve palyaçoyu gören Rabia, büyük mutluluk yaşadı. Öğrenciler, Rabia'nın eğlenmesi için balonlarla çeşitli gösteriler yaptı. Rabia, kendisine verilen çeşitli hediyeler ve balonlarla oynayarak şarkılara eşlik etti.
 
Emen, yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Rabia'nın yüzünü güldürmek ve bu günü neşe içinde geçirmesini sağlamak amacıyla organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
 
Dernek olarak aileye imkanları ölçüsünde destek olmaya gayret edeceklerini belirten Emen, "Çocukluk çağı kanserlerinin de ilimizde tedavi edilmesini, ailenin bu noktadaki feryadını yetkililerimizin duymasını istiyoruz. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimiz" dedi.
 
Öğrencilerden Hatice Şekerci ise 23 Nisan'ı hastalığı dolayısıyla tam manasıyla neşe içinde yaşayamayan Rabia'yı bir nebze de olsa mutlu edebilmenin huzurunu yaşadıklarını dile getirdi.
 
"Rabia, Başbakanımızı çok seviyor"
Rabia'nın annesi Hülya Muratoğlu, kızını eğlendirmek için evlerini ziyaret eden gruba teşekkür etti.
 
Kızının tedavisinin yaklaşık 8 aydır Trabzon'daki hastanede devam ettiğini anlatan Muratoğlu, "Rabia kemoterapi gördüğü için bazen her hafta bazen de gün aşırı Trabzon'a gitmek zorunda kalıyoruz. Bu durum hem biz aileler hem de canımızdan çok değer verdiğimiz için çocuklarımız için çok zor oluyor. Çocuğum ateşlendiğinde ya da en ufak bir şey olduğunda Trabzon'a gitmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle Başbakanımızın ili olan Rize'ye de çocuk onkolojisi hastanesi yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
 
Muratoğlu, sosyal güvenceleri olmamasına rağmen Rabia'nın tedavisinin devlet tarafından karşılandığını ifade ederek, "Devletimiz sağ olsun, var olsun. Bu en azından üzerimizdeki maddi yükü hafifletiyor ancak tedavi süreci oldukça masraflı. Çevremizdekilerin yardımıyla bugünlere kadar gelebildik" dedi.
 
Rabia'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve televizyonda her gördüğünde "Rabia" işareti yaptığını vurgulayan Hülya Muratoğlu, şunları kaydetti:

"BAŞBAKANIMIZ RİZE'YE GELDİĞİNDE..."
"Başbakanımızdan gördüğü 'Rabia' işaretini, onu her televizyonda gördüğü zaman kendiliğinden yapıyor. Başbakanımızdan, kızım Rabia'nın sağlığına kavuşması için destek olmasını istiyorum. Kızım, seneye okul çağında olacak ve yaşıtlarından geri kalmasını istemiyorum. Varımız, yoğumuz bir evladımız var. Başbakanımız Rize'ye geldiğinde, kendisini çok seven evladımı ziyaret ederse yavrum çok mutlu olacaktır. Başbakanımızı evimize bekliyoruz."
 

Editör: TE Bilisim