Rize’de yeni İl Emniyet Müdürlüğü yapılmak üzere yıkılmak istenen İl Özel İdare Binası zemin katında bulunan ve 3,5 yıldır tahliye edilemeyen mantıcı dükkanı, bugün kapı kilidi kırılarak boşaltıldı.


2010 yılında bina içerisindeki kamu kurumları binayı terk ederken 2010 yılında Özel İdare ile sözleşme yaparak binanın zemininde bir kafe açarak işleten Fahri Ekşioğlu (40) ise yaptığı masrafın kendisine iade edilmemesi halinde binayı boşaltmayacağını açıklayarak faaliyetlerini sürdürdü. Ekşioğlu ve İl Özel İdaresi karşılıklı olarak birbirinden davacı oldu.

Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak? Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak?

tahliye1.jpg

Olay yargıya taşındığı kafe resmi yollarla kapatılamadı. İnada dönüşen olay yüzünden 3.5 yıldır bina tamamen yıkılamıyordu. Binanın kapı ve pencere çerçeveleri sökülerek kısmen yıkımı başlatıldı. Elektrik ve suyu kesildi. Ancak Ekşioğlu yıkıntılar arasında kafesini işletmeye devam etti.

mahkemekarar.jpg

MAHKEME KARARINA RAĞMEN İŞ YERİ BOŞALTILDI
Rize 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iş yeri hakkında verilen ihtiyati tedbir ve kiracılık kararlarına rağmen Rize Valiliği İl İdare Kurulu kararı ile bugün iş yerinin kapı anahtarı çilingir tarafından kırılarak boşaltıldı. Boşaltma işlemi sırasında çok sayıda polis ekibinin çevrede görev aldığı gözlendi. Kapı kilidinin kırılması sırasında iş yeri sahibi tarafından kapıya asılan mahkeme kararları dikkat çekti. Kendisi iş yerinin kapısını açmayarak tüm olup bitenleri oturdu yerden izleyen iş yeri sahibi Fahri Ekşioğlu yaptığı açıklamada, “İhtiyati tedbir kararına rağmen, mahkemenin bu karını bozamayacak İl İdare Kurulu Kararı ile iş yerim kapısı kırılarak boşaltıldı. Kanun ve mahkeme kararı tanınmadı. Ben zadece uğradığım zararın karşılanmasını istemiştim. Sağduyu ve sükunet içerisinde olanları izledim. Hukuksal alanda hakkımı aramaya devam edeceğim” dedi.

MÜŞTERİLER ŞAŞKINLIK YAŞADI
İş yerinin kapı kilidi kırılıp boşaltılması işlemi başlamak üzereyken, mantı yemek için iş yerine gelen bazı müşteriler iş yerinin boşaltıldığını görünce şaşkınlık yaşadılar. Her sabah aynı dükkanda mantı yediğini belirten bir Müşteri içeriye girip sipariş vermek istediği sırada iş yerindeki eşyaların boşaltıldığını fark edince ilk önce ne olduğunu anlamadı, iş yerinin yıkılmak üzere boşaltıldığı öğrenince ise şaşkınlığını gizleyemeyerek dükkandan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim