Cem Kazmaz daha önce adaylığı söz konusu olursa ilk bu kanalda açıklayacağım dediği Çay Tv’de sözünü tutarak adaylığını açıkladı.

Ankara’da MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli ile yaptığı istişareler sonucunda ve Rize ilçe kongrelerinden gelen talep sonucunda “ Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin hayır dualarını alarak Rize Milletvekili aday adayı oldum” dedi.

28 şubatta yapılacak olan MHP Rize İl kongresine aday olmayacağı, Seçim kanununda yer aldığı gibi süreç sonunda il başkanlığından istifa edeceğini belirten O. Cem Kazmaz aday adaylık çalışmalarına şu andan itibaren başladığını belirtti.

Cem Kazmaz Kimdir ?

1961 doğumlu olan O. Cem Kazmaz, İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji bünyesinde 1978 mezunu olarak tamamladıktan sonra Almanya Hannover Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak 1986 yılında mezun olmuş, müteakiben Braunschweig Teknik Üniversitesi’nde İşletme Master’ı yapmıştır. 

cem kazmaz

Askerlik Hizmetini tamamladıktan sonra çeşitli NATO Projelerinde Müşavir Mühendis olarak çalışmış olup, 1989 yılından beri kurucu ortağı olduğu şirkette yönetici olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca kendisi Mart/2001 tarihinde yapılan Genel Kurulda TED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve Mart/2002 Tarihinde de TED Yönetim Kurulunca TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. 

Halen bu görevi de yürütmekte olan Kazmaz evli ve bir çocuk babasıdır.

Eğitim:
TED Ankara Koleji (İlkokul, Ortaokul ve Lise)
Hannover Teknik Üniversitesi-İnşaat Fakültesi Çelik İnşaatları ve Kıyı Yapıları Alanında Master Derecesi
Braunschweig Teknik Üniversitesi İşletme Master Derecesi

Yabancı Diller: 
Almanca – Çok İyi Derece İngilizce – İyi Derece

Sosyal Faaliyetleri:
TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği (2002 Yılından Beri)
Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği (2001 Yılından Beri)
 
TED Genel Saymanlığı
 
AYÖG – Almanya’da Yüksek Öğrenim Görmüşler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Siyasi Çalışmaları: 
1976 Yılında henüz lise talebesi iken Ülkücü Harekete gönül veren Kazmaz’ın Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde çeşitli adaylıkları gerçekleşmiş ve ilk günden itibaren Türk Milliyetçiliği’nin yılmaz bir savunucusu olmuştur.

Mesleki Kuruluşlara Üyeliği: 
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası

Osman KAPTAN

Editör: TE Bilisim