İl genelinde madde bağımlılığı ve madde kötüye kullanımı ile mücadele amacıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonu ile Tiyatro Balans tarafından “Pembe Aslında Siyahtır” adlı oyun üç seans olarak Ortaokul 7. ve 8. sınıf ile lise öğrencileri ve öğretmenleri için sahnelendi.

Yaklaşık bin öğrencinin izlediği ve Kasım Uçkan tarafından yazılan oyunda uyuşturucu kullanımının olumsuz etkileri, zararlı alışkanlıkların gençler ve ailelere yaşatmış olduğu yıkımlar, kayıplar toplum üzerindeki etkilerine vurgu yapıldı.

Tiyatronun halka açık oynanan dördüncü seansına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Yahya Kanbur, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi, Rize Gençlik Merkezi gençlik liderleri, Kent Konseyi

Kadın Meclisi, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, aileler, sağlık çalışanları ve öğretmenler katıldı.Tiyatro sonrasında konuşma yapan Tiyatro Balans oyuncuları organizasyonu yapan Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ve okulların katılımını sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sunarak, Türkiye turnesinde olduklarını ve pek çok il ve ilçede oyunu sahnelediklerini belirtti. Gençlere uyuşturucu maddelerden uzak durarak daha sağlıklı bir yaşam için boş zamanlarını etkin değerlendirmelerini, uyuşturucu kullanan veya satan kişileri Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na bildirmelerini söylediler.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Uyuşturucu ve tüm bağımlılık yapan maddeler gençlerimiz, toplumumuz ve geleceğimiz için en büyük tehdittir. İlimizde de ne yazık ki bu illetin pençesinde esir olmuş gençlerimiz ve onların arkasında gözü yaşlı,
endişeli, bir o kadar yardım eli bekleyen ailelerimiz var" dedi.



Hızla yayılan bir yangın gibi uyuşturucu sadece kullanıcısını değil,  kullanıcının arkadaşlarına ve yakın çevresine sirayet eden bir illet olduğunu belirten Tepe, şöyle devam etti:"Uyuşturucuyla mücadele her zaman birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu süreçte bütün kamu
kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile bu bataklığa düşmüş gençlerimizin yanında olmalı ve zor durumdaki ailelerimize var gücümüzle maddi ve manevi destek olmalıyız.

Unutmamalıyız ki; gençlerimiz uyuşturucu, sigara, içki ve diğer tüm bağımlılık yapan maddelerden ne kadar uzak olursa o denli sağlıklı olurlar ve bizlerde geleceğimize her zaman  daha güvenle bakabiliriz"
Editör: TE Bilisim