RİZE'DE SON 1 AYDA 50 KİŞİ DOMUZ GRİBİ TEDAVİSİ GÖRÜRKEN, BUGÜN 34 YAŞINDAKİ BİR KADIN, YÜKSEK ATEŞ TANISIYLA HAYATINI KAYBETTİ.

Rize’de son günlerde özellikle yüksek ateş tanısıyla hastanede yatan veya tedavi olan kişi sayısının çokluğunun yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin domuz gribi (N1H1) ile H3N2 denen ikinci bir grip tipinin gözüktüğü yönünde bugün yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Rize’de son bir ayda yaklaşık 50 kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi görürken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir kişinin tetkikleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi. Bugün ise 34 yaşındaki bir kadın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yüksek ateş tanısıyla hayatını kaybetti.

Ayrıca, önceki gün Rize’nin yüreğini yakan ve kenti yasa boğan olayda Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı’nın 20 aylık oğlu Asaf bebeğin ölümünün ardından bugün de 3 yaşındaki bir çocuk yüksek ateş rahatsızlığı nedeniyle Ankara’ya sevk edildi.

Yaşanan olaylar sonraki kentteki hastanelerde gribal enfeksiyonlara karşı sadece maske dağıtılırken Asaf bebek ile Ankara’ya tetkikleri gönderilen vefat eden şahsın cenazesinde sağlık ekiplerinin tedbir almaması dikkat çekti.

Bunca olumsuzlukların ardından Rize’de sağlık ekiplerinin son bir ay içinde yüksek ateş, kusma, bulantı gibi şikayetlerle hastanede tedavi gören kişilere karşı panik ortamı yaratmamak adına ne tür önleyici hizmetler alacağı, kentte endişeleri de beraberinde getiriyor.

Öte yandan yüksek ateşli hastaların bir çoğunun ayakta tedavi edildiği iddia edilirken, bu tür hastaların takibinin yapılıp yapılmadığı yaşanan endişeleri büyütüyor.

Editör: TE Bilisim