Rize halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Rize’de denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçlarının Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve aktif olarak kullanılan  http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden halka duyurulmakta, otomatik olarak izlenmekte ve değerlendirilme yapılabilmektedir.



Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınmakta ve Halk Sağlığı Laboratuarlarında bakteriyolojik analizleri yaptırılmaktadır. Rize’de 12 plajın suyunu takip eden sistemin tüm noktalarda su seviyesini mükemmel ve iyi olarak nitelendirmektedir, Yüzme Suyu Takip Sistemi ile yüzme alanı ile yüzme suyu analiz sonuçlarına ve suyun kalitesine, hava şartları ve hava sıcaklığı sonuçlarına, yüzme alanının sahip olduğu imkânlara, yüzme alanına ait fotoğraflara, yüzme alanına ulaşıma, yüzme alanına en yakın sağlık kuruluşu gibi güncel verilere, vatandaşlar erişebilirler.



Halk sağlığının korunması amacıyla ilimizin ve tüm Türkiye’nin yüzme alanlarına ait izleme sonuçları http://yuzme.saglik.gov.tr web adresinden vatandaşlarımızca da takip edilebilecektir.”
 denildi.



Açıklamada Rize genelinde denize girilebilecek yerler ise şu şekilde açıklandı:

Fındıklı- Kıyıcık Plajı

Fındıklı-Yeniköy Plajı

Ardeşen-Karaoğlu Plajı

Pazar-Hamidiye Plajı

Pazar-Sivrikale Plajı

Çayeli Halk Plajı

Çayeli-Limanköy Aile Plajı

Çayeli-Saklıbahçe Aile Plajı

Merkez-Alipaşa Plajı

İyidere-Saraköy Plajı

İyidere-Yalıköy Plajı

Editör: TE Bilisim