Bu yıl 51.si kutlanan Kütüphane Haftası Etkinlikleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Vakıflar İlkokuluna kazandırılan Kütüphanenin resmi açılışı ile başladı.

Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan protokol üyeleri törende yaptıkları konuşmalarda bilgi toplumu olma yolunda kitap okumanın ne derece önemli olduğunun altını çizdiler.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Vakıflar İlkokulunda kurulan kütüphanenin kurulum aşamasından bugüne kadar geldiği süreci anlatan görsel sunumu izledi.

Kütüphane konulu konuşma yapan Vakıflar İlkokulu öğrencilerinden Betül ÜNALAN’dan sonra Vakıflar İlkokulu tarafından düzenlenen Kütüphane konulu şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Vakıflar İlkokulu Folklor Ekibinin halkoyunları gösterisi ise büyük beğeni topladı.



51. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” sloganı ile yola çıkarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Vakıflar İlkokuluna kazandırılan kütüphanenin açılışını Rize Valisi Ersin YAZICI ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN gerçekleştirdi. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphanelerin sosyal bir alan olduğu bilincini aşılamak amacı ile haftalar süren çalışma sonucunda oluşturulan Kütüphane, öğrencileri oldukça mutlu etti. Dekoratif raf ve aksesuarlarla bezenen ve içerisinde masal, hikâye, roman, sözlük, ansiklopedi ve kaynak kitapların yer aldığı Kütüphanede ayrıca çocuklar için sosyal alan da oluşturuldu.



Havanın yağışlı olması nedeniyle okul içerisindeki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen törene; Rize Valisi Ersin YAZICI, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet CANSARAN, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Vali Yardımcıları, Üniversitenin idari yöneticileri, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Editör: TE Bilisim