İzmir Fuar alanında bu yıl 8’si düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına bu yıl Karadeniz’den de katılım oldu.


Rize Valiliği öncülüğünde katılımın gerçekleştiği Fuar’da Rize’nin Kültürünü tanıtan bir stant oluşturuldu.

Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı

Fuara Karadeniz’i temsilen Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA ), Rize İl Kültür Müdürlüğü, Rize Ticaret Odası ve Rize Ticaret Borsası katıldı.

fuar3.jpg

Fuar alanı içerisinde Rize’nin Kültürünü tanıtmak adına Kurulan stantta Rize grubu olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcıları Emre Çınar, Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı hazır bulundular.

Uluslararası fuara bu yıl 30 ayrı ülkeden 900’e yakın firma katılırken 30 bin ziyaretçi bekleniyor.
Fuar içerisinde Kurulan Rize standında Rize’nin yaylaları ve turizm bölgelerini tanıdan broşürler ve yöresel yemekler yer aldı. Rize Turizmine önemli derece de etki sağlayacağı düşünülen İzmir Fuar’ını gezen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir açıklama yaptı.
Başkan Kasap açıklamasında; “İzmir Fuar alanında bu yıl 8’incisi düzenlenen İzmir Turizm Fuarına Rize Valiliği ve Rize Belediyesi olarak ilimizi temsilen burada bulunuyoruz. Bizimle beraber Rize’den başka kurumlar da bizleri burada yalnız bırakmadılar. İlimizin yerel değerlerini kültürünü tanıtma amaçlı bir atmosfer oluşturduk. Belediyelerin çalışma alanlarının birisi de bulunduğu ili en güzel şekilde dışarıya tanıtmaktır. Rize’yi bilmeyen insanlarımıza burada kültürümüzü turizm alanlarımızı tanıtıyoruz. Tabi ki bunun ileriye dönük turizme çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. İlimizin güzelliklerinin tanıtımı yolunda burada emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim