DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Rize'de seçim çalışmalarını sürdürdü
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımı yapacağının açıklanmasının üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen Çaykur’dan başka bir açıklama yapılmayışı vatandaşların akın akın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmasına neden oldu.

ALIM TARİHİ VE BAŞVURULARIN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELLİ DEĞİLDİR

Alınacak  3500 mevsimlik işçi başvurularının ne zaman başlayacağı ve şartların neler olacağı yönünde bilgi edinmek üzere Rize İşkur’a her gün yüzlerce vatandaş müracaatta bulununca, İşkur yetkilileri de çözümü binanın belirli yerlerine astıkları duyuruda buldu.

MEVSİMLİK İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDIKTAN SONRA İŞKUR’A AYRICA BAŞVURU YAPILACAK

İşkur’dan yapılan o duyuruda, “Çaykur alım tarihi ve başvuruların ne zaman başlayacağı belli değildir.” ifadesine yer verilirken, Çaykur’a alınacak 3500 mevsimlik işçi için başvuruların, Çaykur’un iş başvurusunun açıklanmasından sonra İŞKUR’a yapılacağı, daha önceden iş başvurusu için İŞKUR’a yapılan başvuruların Çaykur’un mevsimlik işçi alımı için geçerli olmayacağı ve internet üzerinden başvuruda bulunulamayacağı öğrenildi.

Yaklaşık 10 gün önce Çaykur Genel Müdürü, mevsimlik işçi alımıyla ilgili, “3 bin 500 işçi alabileceğimiz kesinleşti. Şu anda bu konuyla alakalı teknik çalışmaları başlattık. Bu sene yaş çay sezonuna kadar 3 bin 500 işçiyi kadromuza katacağız” ifadesinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim