Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı Rize’de Sır Dolu Kayıp: Bir Aydır Sırra Kadem Bastı
Rizemizin ve Bölgemizin yaşam kaynağını oluşturan, çayımızın yaklaşan hasad zamanı ve 2015 kampanyasının üreticilerimize bereketli bir yıl olmasını diliyoruz.

Çayımızın ülke ekonomisinede katkı sağlayan önemli bir stratejik ürün olduğu bilinmektedir. Resmi ve gayri resmi yollardan ülkemize giren çaylar olmazsa, bölgemizde yetişen çayın iç tüketiminde ihtiyacı karşılayacak seneye kuru çay stoku kalmayacaktır. Diyen Rize Muhtarlar Federasyonu başkanı Erbaş yeni çay ekim alanlarına ihtiyaç duyulacaktır. Kamu sektörü olan Çaykurun Rize için çay kadar yaşam kaynağımız olduğu, Çaykursuz bir çayı düşünmediğimiz bilinmelidir.



2015 yaş çay taban fiyatının enflasyonun altına kalmaması dileğimizdir. Özel sektörün belirlenen taban fiyatın altına düşmemesi üreticiyi fırsat ürünü olarak görmemesini istiyoruz. Bu konu muhtarlarımızca titizlikle takip edilecek üreticimizi mağdur edenler gerekirse çay alımları üreticilerimizle birlikte engellenecektir. Dürüst olan özel sektör sahiplerine gerekli destek verilecektir.

BU YIL Kİ YEVMİYE 70 TL BELİRLENDİ.

Çay toplamada kaliteye önem verilmesi için üreticilerimiz gerekli özeni göstermelidir. Diyen Erbaş yaş çay toplama işçilik ücretlerininde ilçelerde bulunan Muhtarlar Dernekleri ve diğer odalarla yapılan arge çalışmaları doğrultusunda saat ücreti 7 TL tonbaşı 275 TL günlük yevmiye 70 TL olarak karara bağlanmıştır. Bu konu ile ilgili Üreticilerimizi bilgilendirme afişleri hazırlanmış olup, muhtarlarınmıza verilecektir. Çay tarımı işçiliğinde bu şekil belirlenmiş ve bundan böylede işçilik bedeli her yıl böyle belirlenecektir.

Bu mutabık genelgeye uymayanlar ve bunu bozanlar veballeri üzerinde taşıyacak, kamuoyunda hertürlü şekilde deşifre edilecek, kanuni muayedeye uğratılacak, konu bilinmeyen kişilerce köy ve mahallelerde takip edilecek ve bir sonraki sürgünde işçi çalıştırdıkları zaman kolluk kuvvetlerince kanuni sorumluluk istenecektir.
Bu bildiriler köy ve mahalle alım evlerinde asılacak kamuoyuyla paylaşılarak duyurulacaktır.

Çay yasasının, Çaykurun ve çay üreticilerinin haklarının korunması şartıyla düzenlenerek çıkması takibimizdedir.

SAYGILARIMLA …24.04.2015

Kaynak:Haberci53

Editör: TE Bilisim