İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı İki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
 ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine devredilen 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikasının yerine, İyidere'de "dünyanın en modern ve kapsamlı çay paketleme fabrikalarından biri olacak" yeni çay paketleme fabrikasının inşaat protokolünün imzalandığı belirtti.

Yapılacak fabrikanın kendisini 5,5 yılda amorti edeceğini, son derece modern ve marka değeri yüksek bir proje olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, "Yeni çay paketleme fabrikamız, Rize'nin marka değerine ve aynı zamanda Türkiye'nin marka değerine değer katacak. Dünyanın en kapasiteli, en modern, en akıllı, en çevreci, birçok 'en'i bünyesinde bulunduran, son derece otomasyonu yüksek ve 5,5 yılda kendini amorti edecek kadar verimli bir yatırımdır" ifadelerini kullandı.

Tesisin paketleme fabrikası yanında yöreye değer katacak turistik bir merkez şeklinde projelendirildiğini belirten Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu fabrikamızda daha yüksek kapasitede paketleme yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda burayı çok önemli bir turistik ziyaret merkezi de yapacağız. Bunu da planlıyoruz. Bu fabrikamızın bünyesinde paketleme tesisinin yanında bir tane yeşil çay fabrikası, bir tane CTC sistem siyah çay fabrikası, bir tanede ORTODOKS sistem siyah çay fabrikası olacak. Gelen turistler ve misafirler burayı gezecekler, çayın her safhasını burada görebilecekler. Üretimin içerisine girecekler. Ayrıca çay paketlemesinin nasıl yapıldığını, çalışma düzenini bozmadan gezip görebilecekler."

Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun dışında çayın tarihini, çayın ülkemize nasıl geldiğini anlatan animasyonların bulunduğu salonlardan bu bilgileri alacaklar. Çay tadımı yapabilecekleri salonlar olacak buralarda, çaylarımızı tadacaklar. Ayrıca bir de alışveriş merkezi olacak. Burada alışverişlerini yaparak çay ve yöresel ürünler alabilecekler. Burada dinlenebilecekleri mekanlar olacak. Kısacası son derece sosyal, turistik bu proje. Hepimize, çay üreticilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Projenin inşaat aşaması 10 ayda bitirilecek."

Editör: TE Bilisim