Yapımı 2011 Yılında Tamamlanan ve Hizmete Açılan Kaçkar Devlet Hastanesi, Daha 4. Yılını Doldurmadan Kapanıyor. Yerine Açılacak Olan Hizmet Alanı İse Şimdiden Belli Oldu.

Sağlık Bakanlığının KIRMIZI ÇİZGİLİ Kriterler Olarak Gördüğü Bir Sorunla Karşı Karşıya Kalan Kaçkar Devlet Hastanesin de, açıldığı Günden Bu Yana Yaşanan Sorun Çözülmeyince, Sağlık Bakanlığının Bölge Hastanesinin Kapısına Kilit Vurmaya Hazırlandığı İddia Edildi.

Kaçkar Devlet Hastanesi Bodrumunun Sürekli Su Alması ve Bu Kanalla Hastanenin Hijyen Sorunu Yaşadığını Tespit Eden Sağlık Bakanlığı, Hastanenin Kapatılması Yönünde Bir Karar Aldığı İddiaları Gündem de Konuşulmaya Başladı.

ARDEŞEN VE PAZAR’A YENİ HASTANE YAPILACAK!
Bakanlığı Aldığı Bu Karar Sonrası Ardeşen ve Pazar Siyasileri ile Bürokratları Her İki İlçede Yeni Devlet Hastanelerinin Yapımı Konusunda Çalışmalar Başladı.

Ardeşen İlçesinde, Eski Devlet Hastanesinin Fiziki Koşullarının Yetersiz Olduğu İçin İlçede Yeni Bir Hastane İnşa Edilmesi Yüksek İhtimalle Görülüyor. Yetkili Kesimler ise Yeni Hastane İçin İlçe de Arayışlara Çoktan Başladı. Özellikle Şehir Merkezinden Uzak Bir Bölge de Yapılması Plananlanan Yeni Hastane İçin Merkez Mahalle ve Düz Mahalle Çevresinde Arazi Arayışlarının Sürdüğü Öğrenildi.

Pazar İlçesinde ise Eski Devlet Hastanesinin Yıkılmasının Ardından, Aynı Yerde Yeni Hastane İnşaatına Başlanacağı Öğrenilirken, Proje Çalışmalarının Sürdüğü Gelen Bilgiler Arasında.

KAÇKAR DEVLET HASTANESİNİN YERİNE POLİS KOLEJİ!
Kaçkar Devlet Hastanesinin Kapatılmasıyla Birlikte, Yerine Polis Kolejinin Hizmete Açılacağı İddia Edilirken, Pazar ilçesi bu okulu kazanmak için ciddi bir çalışma yürütüyor.

PEKİ POLİS KOLEJİ NEDİR?
Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisine veya Emniyet Teşkilatının ihtiyaç duyacağı branşlarda fakülte ve yüksek okullara kaynak sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğe bağlı olarak Bakan Onayı ile erkek öğrencilere mahsus parasız yatılı, resmi üniformalı bir okuldur.

HAMİDİYE ESNAFI İSYANDA!
Kaçkar Devlet Hastanesinin Kapatılmasıyla Birlikte En Büyük Yıkımı, Hastanenin Bu Bölgeye Açılmasıyla Birlikte Pazar ve Ardeşen’den Bu Bölgeye taşınan Eczaneler yaşayacak. Zira henüz yeni yeni kendine gelen eczaneler bu hastanenin de kapatılmasıyla birlikte büyük bir yıkım yaşayacak.

Kaynak www.arkaradeniz.com

Editör: TE Bilisim