İkinci sürgün yaş çay kampanyasının Ramazan ayına denk gelmesi ile birlikte bölgede 65 ile 80 TL arasında yevmiye ile çalışan Gürcüler yevmiye fiyatlarına zam yaptı.

Bölgede Yaş çay kampanyasının devam etmesi ve 2 sürgün alımlarının Ramazan ayına denk gelmesi ile Rize de ilçeler ve köylerde toplam 15 bin in üzerinde Kaçak işçi çalıştığı belirtildi.

Son iki yıldır bölgede yoğun bir artış gösteren gürcü işçilere Emniyet ve Jandarma”nın ses çıkartmaması işçi sayısının her geçen gün artmasına neden oluyor.

Gürcistan Gümrük kapısında cebinde tansiyon ilacı çıkan Türklere karşı ağır cezalar uygulayan Gürcistan polisinin yanında Türk polisi ve jandarma ise kaçak işçiliğe göz yumuyor. Her kampanya döneminde 15 bin işçi yaklaşık 20 günde bölgeden 105 bin TL dolayında parayı kendi ülkelerine getirirken, 3 kampanya döneminde 315 Bin TL nin üreticiden çıkmakta ve Gürcistan”a gitmekte.

Ramazan ayını fırsat bilen Gürcüler Rize ve Bölgede çay üreticisinin kutsal ramazan ayına karşılık tutucu olması nedeniyle sıcak havalarda çay bahçesine giremeyen çay üreticisine karşılık 70 ile 80 TL arasında değişen yevmiye fiyatlarına zam yaptı.

100 TL ve 2 kez yemek isteyen Gürcüler ayrıca çay taşımayı da kabul etmiyorlar.

Editör: TE Bilisim