Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

Gençlik Haftasının açılışı 15 Mayıs 2015 tarihinde Ünlü tarihçi Ahmet ŞİMŞİRGİL’in verdiği “ Osmanlıyı Doğru Anlamak” konulu konferansıyla başladı.  İlahiyat Fakültesi Salonunda gerçekleşene konferansa Rize Valisi Ersin YAZICI, Vali Yardımcısı Turan YILMAZ, İl Spor Müdürü Mustafa ÇELİK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda davetli de katıldı.

 
Hafta dolaysıyla Rize Gençlik Merkezi Resim Atölyesi Kursiyerleri tarafından yıl boyunca üretilen Resimler İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Resimler sergiye çıktılar. Resimler gelen ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.
16 Mayıs 2015 tarihinde ise Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan Yüzme yarışmalarına çok sayıda sporcu katılarak becerilerini ortaya koydular. Yüzme yarışmaları sonunda katılımcı sporculara İl Müdürü Mustafa ÇELİK tarafından madalya ve başarı belgeleri takdim edildi.
 
 
17 Mayıs tarihinde ise düzenlenen Bisiklet Turnuvası renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Her yaştan vatandaşın katıldığı turnuvada Rize vali Yardımcıları Turan YILMAZ, Şefik AYGÖL, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ’ta pedal çevirerek gençlerle yarıştı. Spor salonu önünde başlayan Bisiklet Şenliği Kültür Merkezi önünde son buldu. Aynı gün içerisinde gerçekleşen Badminton, Masa Tenisi ve Satranç Turnuvalarında gençler yeteneklerini ortaya koydular, müsabakalar sonunda dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.
 
Düzenledikleri etkinliklerle Gençlik Haftasının festival havasında geçtiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Türkiye’nin en genç haftasında yapılan etkinliklere gençlerin büyük bir katılım gösterdiklerini söyleyerek, yapılan etkinliklere katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim