Rize’de basın yayın alanında faaliyet gösteren kuruluşların temsilcilerinin üyesi olduğu 53 Gazeteciler Derneği tarafından oluşturulan ve içerisinde basın mensupları ile akademisyenler, emektar basın mensupları, fotoğraf ve görüntü alanında uzman kişilerden oluşturulan seçici kurul ‘Başarı Ödülleri’ için değerlendirmelere başladı. Konuyla İlgili açıklama yapan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak basında birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak, medya çalışanlarını motive edecek ‘Başarı Ödülleri’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Bayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz ‘Başarı Ödülleri’ meslektaşlarımızın Siyasal, Ekonomi, Çevre, Eğitim, Sağlık, Kültür-Sanat, Spor, Köşe yazısı, Araştırma, Röportaj, Spor Köşe yazısı, Sayfa Düzeni, Fotoğraf, Televizyon Haberi, Haber Program, Spor programı, Haber Kameramanlığı ve İnternet Gazeteciliği dallarında yaptığı çalışmaları kapsayacak. Ayrıca üyelerimizin değerlendirmeleri ile yılın en başarılı Bürokrat, İşadamı, Sanatçı ve Sivil Toplum Kuruluşları dallarında da ödüller vereceğiz.”

Bayrak, “Ödülün amacı, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için, yerelde basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi de hedeflenmektedir.”

Editör: TE Bilisim