Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi, artık rafting vadisi haline geldi. Doğal güzellikleri ile büyüleyen vadi yaz boyunca adrenalin tutkunu rafting meraklılarını ağırladı. 

Flora, fauna ve bitki örtüsü ile büyüleyen bir güzelliğe sahip Fırtına Vadisi, yıllar önce verilen çevre mücadelesi ile hidroelektrik santral yapımından kurtulmuştu. Doğal güzelliği ile öne çıkan vadide son yıllarda açılan doğa sporları kulüpleri aracılığı ile yerli ve yabancı turistler de rafting yapmaya başladı. Debisi yüksek Fırtına Deresi'nde rafting yapan turistler hem adrenalin yaşıyor, hem de doğal güzelliğe doyuyor. Yaz boyunca büyük ilgi gören vadi Kurban Bayramı tatilinde de boş kalmadı.  

VADİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

DHA'nın havadan görüntülediği Fırtına Vadisi'nde rafting yapan turistler kürek çekerek akıntıya karşı koymaya çalışıyor, tarihi kemer köprülerin altından geçerek heyecan yaşıyor. Fırtına deresinde zorluk derecesi yüksek rafting sırasında bazı sporcular  dengelerini kaybederek bottan düşüyor. Renkli görüntülerin yaşandığı vadide turistler keyifli anlar yaşıyor.

"BURASI FIRTINA VADİSİ, KURTLAR VADİSİ DEĞİL"

Ayder Rafting Kulübü sahiplerinden milli takım sporcusu Hızır Altıparmak, Fırtına Deresi'nin özellikle Mayıs ve Haziran aylarında debisinin çok yüksek olduğunu, diğer dönemlerde  rafting yapmanın ise adrenalin tutkunu ve iyi yüzücü olmayı gerektirdiğini söyledi. Altıparmak, "Suyun yüksek olduğu dönemlerde iyi kürek çekebilmek gerekiyor. Burası Fırtına Vadisi, kurtlar vadisi değil. Herkes, 'Ben bu derede yüzerim' diyor ama öyle sanıldığı gibi kolay değil. Bu suda ayakta duramazsınız. Bazı yerlerde 2-3 metreyi bulan derinlik var. Tüm önlemleri alarak adrenalin tutkunlarına rafting yaptırıyoruz" dedi. - Çamlıhemşin

Editör: TE Bilisim