Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak? Rize'de Saat Kaçta Oy Kullanılacak?
Rize tanıtım günleri Eyüp Feshane'de baladı. Dört gün sürecek 7. Rize Günleri'nde, Kent, yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı. Açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, bazı milletvekilleri ve İstanbul'da yaşayan Rizeliler katıldı.

"RİZE'Yİ TANIMAYAN VAR MIDIR?" Açılışta konuşan Vali Mutlu, 'Güzel bir günde, bu güzel vatanın iki güzel şehrinin hemşehrilerini; İstanbulluları ve Rizelileri bir arada görmekten bahtiyarlık duyuyorum. Tanıtım vesilesiyle buluştuk, öyle söyleniyor; fakat bu kadar zahmete gerek yoktu. Rize'yi tanıtmak için bu kadar zahmete girmeye gerekmezdi. Rize'yi tanımayan var mıdır' Bu soruyu sormak gerekir diye düşünüyorum. Rize ülkemizde ve coğrafyamızda en iyi tanınan şehirlerdendir" dedi.



"GURUR VERİCİ"

Kadir Topbaş da, Rizelilerle aynı atmosferi paylaşmanın gurur verici olduğunu belirterek, 'Türkiye kıta özelliği gösteriyor. Her yöresi farklı güzellikte. Her yörenin kendine göre özellikleri var. Bu değerleri yitirmemek adına, Türkiye'nin aynası olarak bildiğimiz İstanbul'da buluşmak farklı anlam taşımakta. Geleneklerimizi geçmişten geleceğe taşımak, yaşatmak sorumluluğuyla bir araya gelmek çok önemli" diye konuştu.

KAZAN BAŞINA GEÇİP MUHLAMA KARIŞTIRDILAR

Açılışın ardından, Vali Mutlu, İbb Başkanı Topbaş ve beraberindekiler, Rize'nin yöresel yemeklerinden "muhlama"nın pişirildiği kazanın başına geçti. Ellerine aldıkları büyük tahta kaşıklarla muhlama karıştıran Mutlu ve Topbaş, daha sonra stantları gezdi.

ATMA TÜRKÜ ATIŞMASI

Uğradıkları bir stantta, Mutlu ve Topbaş için Rize'ye özgü 'atma türküleri' söylendi. Söylenen türkü karşısında neşelenen Vali Mutlu, türküye karşılık verirken, Topbaş dinlemekle yetindi. Pazar gününe kadar sürecek Rize Günleri'nin son gününde, 20 bin kişilik muhlama pişirilip vatandaşlara dağıtılacak.





Editör: TE Bilisim