"ZAMAN KAYBEDİLMEDEN HAYATA GEÇİRİLSİN"
Rize Belediye Başkanlığı’nda kendisine yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Şehir olarak adlandırılan, Rize Külliyesi ve Sahil Sosyal Yaşam Alanı’nın zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesini istedi. Bunun için öncelikle konuyla ilişkin vakfın kurulmasının gerektiğini söyledi.
 
10 Ağustos seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez geldiği Rize’de toplu açılış törenlerine katılan Erdoğan'ın diğer bir durağı Rize Belediye Başkanlığı oldu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bakanlar, Milletvekilleri ve Rize Valisi karşıladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık makamında kendisine yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya Erdoğan’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rize Milletvekili ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.
 
 
“RİZE, ANADOLU’NUN ÖNDE GELEN KENTLERİ ARASINA GİRECEK”
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize’de yapılan çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduktan sonra yaptığı açıklamada, ”Rize için yapmış olduğumuz çalışmalar eksiksiz olarak devam etmektedir. Özellikle ’10 Numara’ adını vermiş olduğumuz projelerin hazırlık aşaması niteliğindeki masa başı çalışmaları devam etmektedir. Rize’ye kazandıracağımız bu projeler şehrimizin gelişimini sağlayacak ve Anadolu’nun önde gelen kentlerinden birisi olmasını sağlayacaktır. Ovit Tüneli ve havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Rize daha da büyüyecek, Anadolu’nun kuzeye açılan kapısı olacaktır. Gelişen ve büyüyen Yeni Rize’yi geleceğe taşımak adına çalışmalarımız son sürat devam etmektedir” şeklinde konuştu.
 
'Mavi Şehir' projesiyle birlikte Rize’nin dünyaya açılıp marka bir şehir haline getirilmesi ve şehre yeni bir siluet kazandırılması hedefleniyor.
 
Editör: TE Bilisim