Rize Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'ni Cumhuriyet Caddesi'ne bağlayan 30 metre uzunluğundaki yürüyen merdiven için bir açılış töreni düşünüldü. Merdivenin açılışının Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya yaptırılması planlandı. Açılış duyurusu yapıldı ve merdiven temizlenerek balonlar ile süslendi. Ancak konu açılış öncesi espri konusu olunca açılıştan vazgeçildi. 

bakan1.20140716212025.jpg

17.30'da yapılması planlanan açılış iptal edilince Bakan Yazıcı zamanını esnaf ziyaretleri yaparak değerlendirdi. Esnafa hal hatır sorun Yazıcı küçük çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bir kunduracıdan kendisine ayakkabı baktı. İsminin İhsan olduğu öğrenilen bir kişi bakanın olduğu kalabalığa yaklaşarak Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a elini uzatıp “sayın bakanım” dedi. Başkan Kasap bakanın kendisi olmadığını söyleyip Yazıcı’yı işaret etti. Yazıcı ile el sıkışan vatandaş bakandan para istedi. Bakan kendisinden para isteyen vatandaşın cebine 100 TL soktu.

BAKAN AÇILIŞ YAPMADI
Yürüyen merdivenin açılışını yapmayan Bakan, merdiveni kullanarak üst caddeye çıktı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, merdivenin hizmet odaklı bir proje olduğunu belirterek Başkan’a çalışmasından dolayı teşekkür etti. Yazıcı, vatandaşların merdivenin insanları tembelleştireceği yönündeki eleştirilerine yönelik, “Bu yapılan hizmetin ne anlama geldiğimi bilmemek olur” dedi.

Editör: TE Bilisim