Çoruh EDAŞ Genel Müdürü Ömer Kandemir, elektrik kesintileri dolayısıyla yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin dağıtım bölgelerindeki yerleşim yerlerine enerji sağlayan hatlarda tel kopmalarına ve direk devrilmelerine neden olduğunu bu nedenle birçok yerleşim yerinin enerjisiz kaldığını, Arıza Bakım Ekiplerinin şehir merkezlerinde 24 saat,  kırsal kesimlerde ise 08-24 saatleri arası çalışmalarını kesintisiz  sürdürdüğünü ifade etti. Kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandığını ve ulaşılamayan bölgelerdeki arızalara müdahale edilmesinde gecikmeler yaşandığını kaydeden Kandemir, vatandaşların gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür etti.

elektrik-kesintisi-rize-1.jpg

Çoruh EDAŞ Genel Müdürü Ömer Kandemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerini kapsayan bölgede elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Müşterilerimize hizmetteki öncelikli ilkemiz kesintisiz, sürekli ve kaliteli enerji tedarikidir.

Ülke genelinde ve görev bölgemiz olan Doğu Karadeniz bölgesinin de içinde bulunduğu olumsuz hava koşulları ile yoğun kar yağışı, birçok yolun ulaşıma kapanmasına, dağıtım bölgemizdeki yerleşim yerlerine enerji sağlayan hatlarımızda tel kopmalarına ve direk devrilmelerine neden olmuştur. 6 Ocak tarihinde başlayan ve 7 Ocakta kar yağışı ile devam eden olumsuz hava koşulları birçok yerleşim yerini maalesef enerjisiz bırakmıştır. Arıza Bakım Ekiplerimiz, şehir merkezlerinde 24 saat,  kırsal kesimlerde ise 08-24 saatleri arası çalışmalarımızı kesintisiz,  sürdürmektedir. İlk günden itibaren İl Merkezlerimizde kriz masaları oluşturulmuş olup, sahadan gelen anlık veriler, arıza ekiplerimize iletilerek enerjisiz kalan bölgeler yeniden beslenmektedir. Tüm ekiplerimiz görev bölgelerinde olup, ayrıca araç ve ekip bazında da gerekli takviye sağlanmıştır.  Birçok yerleşim yerine enerji verilmesine rağmen, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanmakta, ulaşılamayan bölgelerdeki arızalara müdahale edilmesinde gecikmeler olmaktadır.

elektrik-kesintisi-rize.jpg

Müşterilerimizin enerjisiz kalmaması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen üstün bir gayret ile görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan gecikmelere karşı tüm müşterilerimize, gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ediyoruz.

Çoruh Elektrik Dağıtım Bölgesi abonelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Editör: TE Bilisim