Bu sezon ilk sürgünde 230 bin ton çay aldıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Geçen sene bu rakam 209 bin tondu. Bu sezon 21 bin ton artış oldu. Geçen sezon 190 bin ton almıştı 215 ton çay aldığını tahmin ediyoruz. 50 bin ton geçen seneye göre bir artış görüyoruz. 

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

Çayın birden gelmesi dolayısıyla ve bazı özel sektör fabrikalarının bunu fırsat bulup yaş çayı ucuz fiyata almasına fırsat vermemek için bu yıl çeşitli tedbirler aldıklarını söyleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Kotayı tarihimizde en yüksek rakama çıkarttık. 450 kilo olan kota ile çay üreticimizden daha çok çay almayı hedefledik. Çayınızı eren toplamayın sizlerin çayını alacağız dedik. Özel sektörde çayın fiyatını aşağı çektiler. Biz müstahsilimizi bu konuda uyardık ama bizi dinlemeyenler oldu. Bazı üreticiler seçim haftasında çayını ucuz rakamlarla özel sektöre sattı. Ama biz müstahsilimize sürekli söyledik; acele etmeyin çaylarınızı alacağız. İnşallah gelecek senelere daha çok kapasite artışı ile üreticilerimizin çayının değerini yükselteceğiz. Zor zamanda çayı ucuza alan firmaları unutmayalım. İyi ve kötü firmaları ayıralım. Çay çok değerli bir üründür. Günün her safhasında çay tüketiliyor. Dünyada böyle bir ürün yok, bu üründe Rize ve çevresinde yetişiyor. 

Didi artık 35 ülkeye ihraç ediliyor. 7 milyon adet didi ihracat ettik. Bu seneki hedefimiz yıl sonuna kadar 15 milyon litreyi hedefliyoruz. 

2014 bilançosunda yükselme var. Bundan böyle bu artış devam edecek. Çaykur’u kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kurum olması için çalışacağız. Çaykur 500 dev şirket sıralamasında 44. Sıraya çıkmıştır. Bu büyük ÇAYKUR ailesinin başarısıdır. Eksper alımlarında 84 işçi açığımız var. Bundan sonra KPSS aramaksızın alımlar yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim