Rize’nin Güneysu ilçesinin Başköy köyünde çay toplamaya giden Nuri Reyhan, kızı ve yeğeni çay toplamaya gittikleri bahçelerinden yoğun yağan yağmurun ardından eve dönmek isterken derenin taşması sonucu mahsur kaldılar.

Güneysu ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Başköy köyünde mahsur kalan 3 kişi jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve köylüler derenin hemen karşında bulunan sarp kayalıklardan inemeyen vatandaşları kurtarabilmek için çare aramaya başladılar. Dere ıslahı için yapılan bendin üzerinden tehlikeyi göze alan iki kişi karşıya geçerek vatandaşları zorda olsa kurtarmayı başardı.

cay-bahcesine-gidenler-kopru-uzerinde-olumle-burun-buruna-rizede-geldi-(4).jpg

Kurtarma esnasında burada bulunan Başköy Muhtarı Hızır Reyhan, vatandaşların tedirgin olduklarından AFAD ekiplerini beklemeden mahsur kalanları kurtardıklarını belirterek “Yağmur yağmaya devam ediyordu. Dere seviyesi sürekli yükseldiğini gördük. Erken müdahale etmeseydik mahsur kalan vatandaşlarımızı riske atabilirdik. Bundan dolayı iki arkadaşımız dere ıslahı için yapılan bendin üzerinden karşıya ulaştılar. Sırat köprüsünü andıran bu bendin bir tarafı yaklaşık 25 metre derinliğinde göl, bir tarafı ise 20 metre yüksekliğinde şelale. Betonun üzerinden geçerek mahsur kalan iki bayan bir yaşlı amcamızı kurtardılar. Bölgemizde özelliklerde bu aylarda yağan yağmurlardan dolayı vatandaşlarımızı bahçelerine giderken tedbirli olmalarını istiyoruz. Kurtarma ardından AFAD ekiplerini arayarak mahsur kalan vatandaşları kurtardığımızı söyledik. Ekiplerin tekrar bölgeye gelmelerine gerek kalmadığını kendilerine ilettik.” diye konuştu.

Öte yandan bölgede sağanak yağmur devam ediyor.

cay-bahcesine-gidenler-kopru-uzerinde-olumle-burun-buruna-rizede-geldi-(1).jpg

cay-bahcesine-gidenler-kopru-uzerinde-olumle-burun-buruna-rizede-geldi-(2).jpg

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak

cay-bahcesine-gidenler-kopru-uzerinde-olumle-burun-buruna-rizede-geldi-(3).jpg

Editör: TE Bilisim