Son 20 yılın en yoğun kar yağışının olduğu Rize'de tüm köy ve mahalle yolları kapandı, elektrikler kesildi, çatı çökmeleri yaşandı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı kent merkezinde ekipler kar temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Rize'de bazı vatandaşlar çalışmaların yetersiz olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden Rize Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulununca, Ak Partili Belediye Başkanı Reşat Kasap, kaleme aldığı bir şiiri paylaştı. "Bu türküler bazı hemşerilerime gelsin, kar beni şair etti" ifadelerine yer veren Başkan Kasap'ın şiiri şöyle:

"Kar yağdimi Rize'de

Sinirler hep hoplayi

Bazi hemserilerum

Hesabini sorayi

* * *

Kar sokakta oldimi

Bazıları kizayi

Hacan yüzüme bakup

Bu kari benden sorayi

* * *

Bilseydum böyle olmaz

Göğe branda gererdum

Belki bazilarinun

Gözlerine girerdum"


RİZE BELEDİYE BAŞKANI: NÜKTELİ CEVAP VERMEK İSTEDİM

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, düzenlediği basın toplantısında son 30 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiği kentte bazı zorlukların ortaya çıktığını belirterek kar yağışının başladığı andan itibaren 46 mahallede tüm ekiplerin seferber edildiğini söyledi. Tüm ana yollar ile hastane yollarının sürekli açık tutulduğunu vurgulayan Kasap, “Tüm çalışmalara rağmen vatandaşlarımız bazı zorluklar yaşadı. Ancak bu yıl planlı bir şekilde görevimizi yapmanın vicdani rahatlığı içerisindeyiz. Ekiplerimiz hala daha çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sosyal medyada paylaştığı şiirle ilgili bir soru üzerine 22 aydır belediye başkanlığı yaptığı Rize’de önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kasap, bunlardan rahatsızlık duyan bazı kişilerin sosyal medya üzerinden kendisine yönelik eleştirilerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bizim burada bulunmamızdan dolayı menfaatleri zedelenmiş birileri olabilir. Bunlar bir araya gelerek sosyal medyadan bizlere yönelik eleştirilerde bulunuyorlar. Bu kişileri biliyoruz. Bizim vicdanımız rahat. Belediyemizin imkanları doğrultusunda yapmamız gerekenleri yapıyoruz. O eleştirilerden birine o anki hislerimle birkaç mısra yazdım. O arkadaşlara nükteli bir cevap vermek istedim. Kar doğal bir afete dönüşüyor. Burada yapacağımız faaliyetler sınırlı. Buna rağmen elimizden geleni yaptık. Ama o kişiler her zaman bir şey uyduruyor. Şimdi güneş açtı, o kişiler, ‘Şimdi güneş karı eritecek, belediye biz temizledik diyecek” şeklinde yorumlar yazmış. Samimi eleştirileri elbette dikkate alıyoruz. Ama ön yargılı, kötüleyici bakış açısıyla yapılan değerlendirmelere böyle nükteli cevaplar vereceğiz.”

Muhammet KAÇAR/ RİZE,(DHA)
Editör: TE Bilisim