AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, siyaset akademisinin bir AK Parti projesi olduğunu ifade ederek, AK Parti'nin bu projeye çok değer verdiğini kaydetti.

Ahlaklı bir siyasetin kapısını aralamak için böyle bir projeyi uygun gördüklerini kaydeden Avcı, "Siyaset akademisi herhangi bir kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasal hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir.

Bu organizeyi daha önce Rize’de yapmıştık. Vatandaşlardan bu yönde ne zaman siyaset akademisi açılacak diye talep geldi. Bizde İl Yönetim kurulumuzla almış olduğumuz karar doğrultusunda siyaset akademisi başvuruları 1 Aralık tarihi itibariyle başlattık. Tüm hemşerilerimiz müracaatlarını bu tarihten itibaren yapabilir. Partimize yapılacak olan kayıtlar sonrası Genel Merkezimize bize bir ders takvimi oluşturacak. Biz burada siyasi bir propaganda yapmıyoruz, sadece insanlarımızın siyasetle olan ilgisini alakasını artırmak istiyoruz. 1 Aralık 2016 – 15 Ocak 2017 müracaat takvimi var. Herkese kapımız açıktır” dedi.

Editör: TE Bilisim