Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler Rize'de Yaşlılar Haftası Kutlamaları Kapsamında Ziyaretler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talebi üzerine Rizeli hayırsever iş adamı Cemil Kazancı tarafından Güneysu İlçesinde yaptırılan modern imam hatip lisesi tamamlanma aşamasına geldi. 2014-15 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan lise tercih kılavuzlarında Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yerini aldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında fikri ortaya atılan projeyi o günden bu güne yakından takip etti. Erdoğan, Rize ziyaretleri sırasında inşaat çalışmalarını inceledi. Sürekli telefonla proje hakkında bilgi aldı. Erdoğan, babası Ahmet Erdoğan`ın isminin verildiği bu okulla ilgili her ayrıntıda bilgi sahibi oldu. Toplam 8 bin 600 m2 alanda kurulan okulun kapalı inşaat alanı 20 bin m2.
 
24 derslikli okulda 4 laboratuvar, 75 kişilik konferans salonu, 460 m2`lik mescid, 500 m2`lik spor salonu, 620 m2`lik yüzme havuzu ve fitness salonu bulunuyor. Ayrıca, okula ait 372 öğrencinin yatılı kalabileceği bir pansiyon bulunuyor. Teknik özellikleri ile Türkiye`nin en modern imam hatip lisesi olma özelliği taşıyan okul, 2014-2015 eğitim öğretim yılına 320 öğrenciyle girmeye hazırlanıyor. Okulun Türkiye`nin her bölgesinden öğrenci alacağı tahmin ediliyor. Okulun toplam öğrenci kapasitesi 800.
 
OKULUN OLİMPİK YÜZME HAVUZU VAR
 
Güneysu Kaymakamı Gömen Çiçek ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan bugün okul inşaatında incelemelerde bulundu. Çiçek, burada yaptığı açıklamada, okulun sadece Rize`nin değil Türkiye`nin de eğitim sistemine kalite katacağını belirterek şöyle konuştu: "Okulumuz eğitim öğretim yılına hazır olacak. Bu bir proje okulu. Benzer şekilde eğitim veren ülkemizde sadece 4 okul var. Okulun içerisinde her türlü spor faaliyetlerinin yapılacağı alan var. Fitness salonu var. 575 kişilik konferans salonu var. Olimpik yüzme havuzu var. Uygulamalı mescidi var. Biz öğrencilerimizin bu okulumuzu tercih etmelerini istiyoruz."
 
5 YILDIZLI PANSİYONU VAR
 
Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan da yaptığı açıklamada, okulun bu yılın tercih kılavuzlarına Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak girdiğini belirterek "Bu seçkin okul artık Türkiye`nin her tarafından öğrenci alacak. 5 yıldızlı otel kalitesinde öğrenci pansiyonu mevcut. İnşallah burada yetişecek çocuklar ülkemizin her tarafında hizmet edecekler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim