Rize’de uyuşturucu madde kullanımının küçük yaşta çocuklar ile gençler arasında giderek yaygınlaştığını iddia eden ve kendilerine ’1953 Rize Gençlik Teşkilatı’ adını veren grup, protesto gösterisi düzenledi, "Burası Rize, Meksika değil" sloganları atarak yürüyüş yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ve kendilerine Çaykur Rizespor’un kuruluş tarihinden esinlenerek ’1953 Rize Gençlik Teşkilatı’ adını veren yaklaşık 50 kişilik grup, ’Çocuklarımızdan elinizi çekin’, ’Burası Rize, Meksika değil’, ’Uyan millet, gençlik yok oluyor’ pankartları açtı, ’Uyuma Rizeli gençliğine sahip çık’ sloganları attı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde açıklama yapan Onur Öncüler, Türkiye’de ve Rize’de madde bağımlılığının her geçen gün artarak yaygınlaştığını belirterek şunları söyledi: 
"Uyuşturucu maddeye yatkınlığı olan kişilerin bu maddeye bulaşmadan önlem alınması noktasında ailelere görev düşüyor. Bu durum her an, her ailenin başına gelebilir. Çocuklarımızla yakından ilgilenilmeli, arkadaşları ve ruhsal durumları takip edilmeli. Sorunu sadece polisiye tedbirlerle çözmek mümkün değildir. İlimizde ortaokullara kadar inen uyuşturucu illeti gençlik saflarında hızla yayılıyor. Bu kötü gidişata ’dur’ demek ve uyuşturucu belasına bulaşmaması için kamuoyunu uyarıyor ve mücadeleye çağırıyoruz."

Grup daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde, ’Burası Rize, Meksika değil’ sloganları atarak yürüyüş yaptı, ardından da dağıldı
Editör: TE Bilisim