Kilosu 25 TL Tezgahlarda Kuyruk Kilosu 25 TL Tezgahlarda Kuyruk
Cengiz Yıldırım

Pazar'da Sağlık Grup Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte, pankarta yazılan bir slogan nedeniyle MHP sağlık yürüyüşüne iştirak etmedi.

 Pazar Sağlık Grup Başkanlığınca organize edilen ve Pazar Hükümet Meydanı'ndan başlayan Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam organizasyonuna Milliyetçi Hareket Partisi’nden boykot geldi.

Etkinlikte, ‘Durmak yok, yürümeye devam’ şeklinde açılan pankarta tepki gösteren MHP Pazar İlçe Başkanı Erdoğan Pınar, “Büyük bir heyecanla bu yürüyüşe katılmak için geldik. Ama görüyoruz ki en ufak bir şeyde bile siyaset bir taraftan bulaştırılıyor. Bir slogan vardı; Durmak yok yola devam diye. Şu anda, ‘Durmak yok, yürümeye devam’ diye aşağı yukarı o sloganı çağrıştıran bir slogan. Ben böyle bir sloganın arkasında yürümem. Başka taraflarda yürürüm ama böyle siyasi bir sloganı çağrıştıran bir çabanın arkasında olmak istemem. O nedenle bu yürüyüşe bu sloganı yakıştıramadım.” dedi.

Erdoğan Pınar ve beraberindekiler yürüyüşe katılmadan meydanı terk ettiler.

 Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Sağlık Grup Başkanı Ayşe Bodur, kamu kurum ve kuruluş personelleri, sağlık çalışanları ile az sayıdaki vatandaşın katıldığı yürüyüş, Pazar Meydan parkından başlayıp, Soğuksu Limanı üst geçidinden sahile çıkılarak kirazlık limanında sona erdi.

 İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, toplumun teknolojiyle beraber hareket kabiliyetlerinin azaldığına dikkat çekerek, “Hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarının ortaya çıktığı günümüzde buna karşı Sağlık Bakanlığımız insanların daha çok hareket etmesi ve spor yapması anlamında sembolik etkinlikler düzenliyor. Obeziteye karşı yürüyüş, harekette bereket vardır gibi başlıklarla insanlarımızı daha çok spor yapmaya, harekette bulunmaya ve yürümeye teşvik amaçlı çalışmalar yapılıyor. Bugün de ilçemiz Pazar’da halkımızın daha çok yürümesi, spor yapmaya teşvik amaçlı sembolik bir etkinlik düzenledik.” dedi.

 
Pazar Sağlık Grup Başkanı Dr. Ayşe Bodur, insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bakanlığımızın ‘Sağlıklı yaşam hareketli hayat’ programları çerçevesinde obeziteye karşı çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Pazar halkıyla birlikte böyle bir etkinlik düzenlemeyi düşündük. Halkımıza yürüyüşün önemini, günde en az 30 dakika tempolu yürüyüşün insan sağlığı için gerekli olduğunu anlatmayı amaçladık. Çok uzun süreli bir yürüyüş olmayacak. Sadece halkımızın obeziteyle mücadelede hareketin gerektiğine dikkat çekmeye yönelik bir etkinlik bu” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim