Pazar'ın 4 köyünün mahalle olması için ilçedeki idareciler bir araya gelerek 7 kişilik komisyon kurdu. Mahalle yapılması önerilen 5. köy ise gündeme alındı.

 

Belediye gelirlerinin artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Pazar Belediyesinde mücavir alan dışındaki Köylerden; Kocaköprü (Abdoğlu), Ocak (Sapu), Sahil (Çukita) ve Hamidiye köylerinin mahalle olmaları için başlatılan çalışmalar devam ediliyor.

 

Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda bugün konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

 

Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, CHP İlçe Başkanı Hasan Banko ve MHP İlçe Başkanı Ziya Üstbaş ile İl Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar ile belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bu 4 köyün mahalle olması yönünde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

 

İlk konuşmayı yapan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, belediye nüfusunun bin sayı artmasıyla belediyeye aylık 20 bin TL ek gelir sağlanacağını ve bunun da ilçeye hizmet olarak geri döneceğini ifade ederek, “Tabelamızda 1 ile başlayan nüfus rakamının 2 ile başlaması hedefindeyiz. Bunun Pazar’a dağlayacağı katkıyı iyi düşünmeli ve vatandaşımıza bunu en iyi şekilde izah etmeliyiz” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce de yaptığı konuşmada, belediye nüfusunun artırılmasının önemine değinerek, “Geçmiş dönemden beri 4 köyümüzün mahalle olma çalışması var. Bu çalışmalar tek başımıza yapacağımız çalışmalar değil. Başkanla konuyu istişare ettiğimiz zaman bir komisyon kurup konuyu değerlendirmemiz gerektiğine karar verdik. Bu köylerimizin mahalle olması Pazar Belediyesine güç katacağı gibi bu yerleşim yerlerine getirilen hizmetin de artacağı anlamına geliyor. Bu nedenle çalışmalarımızı birlikte hareket ederek sürdüreceğiz. Bu Pazar’ın ortak bir değeridir. Herkesin bu nedenle elini taşın altına sokması gerekiyor. Bugün bu birlikteliğin buradan başladığını görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

 

CHP İlçe Başkanı Hasan Banko ise adı geçen köylerin mahalle olmalarıyla birlikte karşılaşacakları artı ve eksilerin çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyerek, “Elbette ki köylerde yaşayan insanların bu değişiklikler konusunda endişeleri olacaktır. Bunlar komisyon tarafından gündeme getirilirse daha bir açıklayıcı olur diye düşünüyorum. Belediyemiz hizmetlerinden her insanımızın faydalanarak yaşamasını arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

MHP İlçe Başkanı Ziya Üstbaş da yaptığı konuşmada, bu toplantının geç kalınmış olsa da önemli olduğunu söyleyerek, “4 köyümüzün belediyeye katılması için bir çalışma var. Biz aslında bir siyasi parti olarak bu çalışmayı daha önceden gündemimize almıştık. Çünkü biz şunu biliyoruz ki sadece bu 4 köy değil merkeze yakın köylerin birçoğu zaten belediyeden hizmet alıyorlar. Bu demektir ki belediyede yaşayan insanların hizmetlerinden hizmet alınıyor. Hamidiye’ye yapılan yatırımlar Pazar Belediyesi’nden yapılıyor. Madem böyle bir durum var o zaman buraları biz belediyeye katarsak isabetli olur diye düşünüyorum.” dedi.

 

Konuyla ilgili söz alan ilgili köylerin muhtarları da mahalle olma konusunda alınacak komisyon kararlarına destek olacaklarını ifade ettiler.

 

Rize İl Genel Meclisi Üyesi Leyla Veyisoğlu ise havalimanı yapılacak olan Yeşilköy’ün de mahalle yapılacak köyler arasına 5’inci köy olarak dahil edilmesini önererek, “Burada yakında havalimanı inşaatı başlayacak. Zaten sahilde olan bir köy. Bu köyümüzün de mahalle yapılarak, belediye mücavir alanına alınması hizmet noktasında önemli katkılar sağlar.” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan toplantının sonuç bölümünde ise belediye ve siyasi partilerin vereceği temsilcilerden oluşacak 7 kişilik bir komisyon kurularak ilgili köylerde vatandaşlarla istişarelerde bulunmak üzere çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı.
Editör: TE Bilisim